"Akcija" Pijaniste, "provokacija" Olivere Zekić, novi v.d. direktora BIA: Vesti koje su obeležile sedmicu za nama 1Foto: Nebojša Babić; M. Dragojević; TV Prva; EPA/WILL OLIVER; Zorana Mandic/ATAImages; Nemanja Jovanović/Nova.rs; Beta/Milan Obradović

U Pregledu nedelje izdvajamo za vas pet vesti koje su obeležile sedmicu za nama.

 

SNS je u jednom dnevnom listu objavio spisak više od 2.000 osoba, među kojima su akademici, lekari, profesori, sportisti, glumci, brojne pevačice i pevači, kompozitori, voditeljke i voditelji, koji podržavaju listu naprednjaka. Opširnije OVDE.

Nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA). Radovanović je dugo godina radio u MUP Srbije. Jedno vreme proveo je u Francuskoj na mesto policijskog atašea, a potom je postavljen za načelnika Službe za specijalne istražne metode u upravi kriminalističke policije. Opširnije OVDE.

Preko policijske organizacije Interpol za bivšim potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem je raspisana međunarodna poternica zbog septembarskog sukoba u Banjskoj, na Kosovu. Opširnije OVDE.

Biro za društvena istraživanja ocenio je da je predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić prekršila Kodeks tog Saveta, koji reguliše integritet, kad je na svom Telegram kanalu postavila profilnu fotografiju u nacističkoj SS uniformi, te još besprizornijim „objašnjenjem“ da je to uradila „iz čiste provokacije“. Opširnije OVDE.

Umetnik Andrej Josifovski zvani Pijanista nakratko je priveden zbog ispisivanja grafita „Mama da li je moguće da su konji uzjahali ljude“ novogodišnjim snegom na zgradi Skupštine. Opširnije OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari