Akcija borskog Doma zdravlja dostave recepata na kućnu adresu, o čemu je Danas već izveštavao, izazvala je veliko interesovanje pacijenata, a nakon nje pacijentima Doma zdravlja u Boru od ove nedelje je dostupna i usluga zakazivanja pregleda kod izabranog lekara putem interneta, što će umnogome ubrzati funkcionisanje svih zdravstvenih usluga, smatraju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Jedino što je potrebno jeste pristup internetu, budući da je zakazivanje dostupno na zvaničnom veb-sajtu borskog Doma zdravlja. Na ovaj način mogu se zakazati pregledi u svim službama koje imaju izabranog lekara: odraslo stanovništvo, stomatolog, predškolska deca, školska deca i dispanzer za žene. Uz jednostavno uputstvo koje vodi korak po korak do zakazivanja pregleda u željenom terminu, pri čemu su dostupni i pregledni svi slobodni termini lekara za narednih mesec dana, zakazivanje je završeno time što na imejl pacijenta stiže poruka čijim je potvrđivanje zakazivanja uspešno obavljeno. Kako procenjuju nadležni u borskom Domu zdravlja, na ovaj način pacijenti će izbeći dugotrajna čekanja ispred šaltera dok zakazuju pregled, a zakazivanje pregleda putem interneta još je jedna u nizu novih usluga koje je Dom zdravlja pokrenuo nakon odvajanja od borske bolnice, u decembru prošle godine.

Prema rečima direktora Doma zdravlja dr Miroslava Karabaševića, u toku su i pregovori sa mobilnim operaterima kako bi se uvela i usluga zakazivanja pregleda kod izabranog lekara putem SMS poruke. Dr Karabašević takođe najavljuje da će ova zdravstvena ustanova uskoro početi sa primenom usluge Skajp tajm (Skype time). U pitanju je video-komunikacija pacijenta sa izabranim lekarom putem programa Skajp, a predviđeno je da svaki izabrani lekar ima svoj Skajp nalog koji će biti dostupan njegovim pacijentima od 14 do 15 časova u prvoj, odnosno od 20 do 21 čas u drugoj smeni.

– Sve ove usluge, počev od zakazivanja putem interneta do Skajp komunikacije za starije pacijente, možda predstavljaju komplikovan sistem, ali očekujemo da im u pomoć priskoče deca i unuci, kojima je ovakav vid komunikacije znatno poznatiji – rekao je Miroslav Karabašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari