specijalni sudfoto FoNet Marko Dragoslavić

Glavni pretres u današnjem nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka prekinut je večeras, nakon što se tužilac žalio da okrivljeni Marko Miljković predugo postavlja pitanja okrivljenom-saradniku Srđanu Laliću vezano za ubistva u Španiji i Crnoj Gori, koja nemaju veze sa optužnicom i ne odnose se na predmet.

Advokati su na to protestovali, ističući da je Lalić u svom iskazu neometano pominjao sva ta dela i niko ga nije prekidao, a nakon što je Miljković, na pitanje predsednice sudskog veća Vinke Berahe koliko još ima pitanja za svedoka-saradnika, odgovorio da ne zna i da ima puno, ona je prekinula pretres i zakazala nastavak za sredu u 14:30 časova.

Pre toga je Miljković pitao Lalića zašto nije odmah odveo policiju u kuću u Ritopeku i pokazao im skrivenu prostoriju, zašto je ćutao tri meseca, on je odgovorio da to nije uradio zbog straha od kriminalnog kavačkog klana, ali je na kraju ipak doneo odluku i „nosi se sa tim“.

On nije mogao ni da se izjasni kad je prihvatio status okrivljenog-svedoka, a potvrdio je da je sa Miljkovićem komunicirao kroz prozor zatvorske ćelije, kad mu je ovaj govorio da će tužiocima „davati zdravstvene savete“ i da će im „objasniti u drugom poluvremenu neke stvari“.

Lalić je negirao da je Miljkoviću i braći Budimir predlagao da zajedno drže novac u sefu njegove majke, tvrdeći da nije za njega ni znao, kao i da ga je policija otvorila i u njemu nije bilo para.

Ja sam svoju porodicu držao dalje od kriminala, za razliku od tebe, rekao je Lalić Miljkoviću, koji je predložio njegovu majku za svedoka.

Miljković je pitao Lalića da li mu je nekad protivrečio, a ovaj je naveo da jeste, i kao primer naveo slučaj kad je optuženi imao seksualni odnos u „bunkeru“ na Partizanovom stadionu sa izvesnom starletom A. Nikolić i hvalio se posle kako je „dobra riba“, a ovaj mu je uzvratio da „nije neka“.

Na Miljkovićevo pitanje da li je imao emotivnu vezu sa Borisom Vojinovićem, on je odgovorio negativno, a negirao je i da je bio „zaljubljen“ u bilo kog od vođa klana.

MIslim da si planirao i da ubiješ Belivuka, rekao si da mu njegova žena, „ona debela“ ispira mozak.

Ti si lažov i bolesnik koji izmišlja, poručio mu je Miljković.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je sutra u 14:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari