Prekršajni sud u Nišu odlučuje o 17 prekršajnih naloga protiv učesnika ekoloških protesta 1Foto: Pixabay/qimono

Đrekršajnom sudu u Nišu stiglo je do sada 17 zahteva građana za odlučivanje po prekršajnim nalozima koje im je uručila policija u vezi sa ekološkim protestom organizovanim 4. decembra u tom gradu, saopšteno je u tom sudu

„Prekršajnom sudu je stiglo pet zahteva za sudsko odlučivanje po prekršajnim nalozima koje je policija izdala građanima koji su se tokom skupa 4. decembra nepropisno kretali kolovozom i 12 zahteva za odlučivanje o prekršajnim nalozima koji su izdati zbog organizovanja okupljanja bez prijave nadležnom organu“, rekao je medijima predsednik Prekršajnog suda Mišel Marković.

On je kazao da će sudije o ovim zahtevima  odlučivati do kraja decembra.

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima za nepropisno kretanje kolovozom propisuje kaznu od 5.000 dinara, a Zakon o javnom okupljanju za organizovanje okupljanja bez prijave nadležnom organu predviđa kaznu od 100.000 do 150.000 dinara.

Medju gradjanima Niša koji su dobili prekršajne naloge policije zbog „nepropisnog kretanja kolovozom“ je i dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović, profesorka Ekonomskog fakulteta i predsednica Gradskog odbora Dveri Tamara Milenković Kerković i predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Jelena Milošević.

Svi oni su u izjavama za medije ranije naveli da ih policija nije legitimisala tokom protesta niti kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari