Prelazak slučaja „Belivuk“ u ruke tužioca Ivanića ključan za pomak u istrazi 1Hapšenje Veljka Belivuka Foto Peđa Milosavljević /Starsport

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o istrazi protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe, zbog sumnje da su u aprilu 2019. godine ubili Gorana Mihajlovića. To je do sada sedmo ubistvo koje se povezuje sa Belivukom i njegovim saradnicima i to samo u Srbiji.

Šta se dogodilo 22-godišnjem Goranu Mihajloviću koji je nestao pre skoro tri godine? Tužilaštvo za organizovani kriminal sumnja da je bio jedna od žrtava vođe klana Veljka Belivuka i njegovih saradnika – Marka Miljkovića, Vlade Draganića, Miloša Budimira i Nikole Spasojevića, Pitanje gde joj je sin godinama postavlja Goranova majka Sanja Mihajlović. Kucala je na vrata nadležnih, ali bezuspešno.

„Mislim da su institucije zakazale, mislim da naše institucije ne rade svoj posao i da se sve to, iz nekog razloga, drži po strani. Ja sam odlazila redovno u policiju, čak sam išla jednom nedeljno, sad više nemam ni potrebu da idem, znači, na isto pitanje, dobijate isti odgovor, nema rezultata“, rekla je Goranova majka gostujući nedavno na TV N1.

Međutim, stvari su se posle mnogo vremena ipak pomerile iz mesta. Novinarka KRIK-a Milica Vojinović, koja prati nestanak Mihajlovića i još 14 mladića koji su nestali u periodu od dve godine, a za koje se verovalo da su ubijeni u obračunu kriminalnih grupa, misli da je to zato što je slučaj prešao u ruke tužioca Saše Ivanića.

 „Pretpostavljam da su se ispitivale i mogućnosti ubistva, ali to se vodilo kao nestanak u Višem tužilaštvu. Tek pre nekoliko meseci je slučaj dospeo u Tužilaštvo za organizovani kriminal koje radi slučaj ‘Belivuk'“, ističe Vojinović.

Novinarka KRIK-a dodaje – neko je očigledno povezao neke dokaze i došlo se do zaključka da je Mihajlović zapravo žrtva Belivukovog klana.

„Ja pretpostavljam da je tužilaštvo došlo do nekih novih dokaza, do nekih svedoka koji su nešto ispričali, moguće da su se tu pojavili i neki dokazi na ‘Skaj’ aplikaciji“, navodi ona.

Belivukov klan optužen je za pet ubistava, otmice, mučenje, silovanje, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja i uskoro bi trebalo da počne suđenje, dok su slučaj Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, započet u oktobru prošle godine, još uvek u istražnoj fazi.

Kriminalna grupa tereti se i za dvostruko ubistvo i otmicu u Crnoj Gori.

Iako su Belivuk i njegovi saradnici prilikom saslušanja govorili da imaju veze sa ljudima iz vrha vlasti, istraga se nikada nije bavila tim vezama.

Ranije danas je objavljeno kako je tuzilastvo naredilo sprovodjenje istrage zbog ubistva protiv veljka belivuka i njegove ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari