Prelević: Država i mafija se uzajamno kontrolišu, pa je moć „raspoređena na obe strane“

Ostavite komentar


  1. Mafija je u zatvore i stalno su hapšenja,za razliku od ranijih godina.

    1. djuka:Ova vlast se odlučno bori protiv mafije, za razliku od bivše vlasti koja je jačala ulogu mafije.

  2. Izvanredna analiza kriminalizovane Srbije od strane pravog stručnjaka . Samo kako naterati sendvičare da je barem pročitaju . Verujem da bi se mnogi od njih složili sa gospodinom Prelevićem .

  3. Тачна дијагноза узрока и последица без визије шта треба учинити да се ствари промене,осим „да народ изађе на улице“.Потребно је донети нов Закон о адвокатури и адвокатској комори,зато што адвокатура функционише по континуитету комунистичког закона из 1944.год.
    Потребно је донети нов закон о рачуноводству и ревизији по угледу на Немачки закон.Потребно је донети нов закон о политичким партијама и изборима по угледу на Британски закон,па би људи бежали од политике.Потребно је донети нов Закон о реституцији имовине и окончати целокупну реституцију у наредних три године.Донети измене закона о Судовима где би се рочишта заказивала на месец дана уз повећање зарада запослених у Судовима и повећању броја запослених због обима посла.Потребно је донети измене закона о Банкаму по коме Банке не би могле да прикривају добит уз пласирање орочених новчаних средстава у куповину државних обвезница са приносом од 6 % чиме се директно финансира буџет Србије.Потребно је донети закон о пореклу имовине
    потребно је донети закон о државним службеницима у коме би државни службеник доказивао своју невиност уместо да грађанин доказује кривицу државног службеника уз повећање привилегија и зарада државних службеника,потребно је да Јавна предузећа изменом закона не воде рачуновоствене и ревизорске извештаје по систему Јавног државног рачуноводства већ по систему рачуноводства које вое привредни субкекти у Србији.Потребно је изменити Устав Србије да А.П.Војводина нема процентуални удео из Републичког буђета веч на основу својих пореских прихода и уредити уставом начин финансирања А.П.КиМ и буђета Србије.Потребно је законом уредити да мин.зарада по сату рада мора пратити мин.потрошачку корпу,потребно је законом регулистаи аутономност НБС да може да врати коришћење 1 паре и 50 пара као сатавне јединице динара уз штампање новца строгом методологијом праћења стопе инфлације и валутног паритета конвертибилних валута како би динар постао конвертибилна валута.Ово су само неопходни закони који „мафији“не би сметали и не би искоренили корупцију у потпуности али би омогућили да грађани Србије добију и економску и правосудну слободу за просперитетан живот у Србији.

  4. Ко су та браћа Маловић???
    Зашто се о њима не пише детаљно него се само помињу?
    Један је у ГО СНС, координатор за Војводину, познат по томе што шамара овога, шамара онога, градоначелници, прети свима, мучи чланове странке. Једина светла тачка у његовој биографији је то да је прешао са места возача на место ГО, све остало је мало мутно. Каже се да има неки кафић, то му вероватно да плати рачуне довољно. Други је претпостављам Драго, председник црногорског покрета у Србији и директор Дунав осигурања. И шта сада? Овај први тужи новинара повуче оптужбу, и ништа се не дешава, новинари ћуте, нема ниједан чланак о томе. Заслужују цео серијал инсајдера а не да се ћути о њима. Ако се ја питам, срамота за новинаре и све који се тако називају. Пишите о њима и причајте па да видимо како ће Вучић да их одбрани, сем са флоскулом да су вредни и успешни, добри момци. Нису јавне личности попут Весића, али заслужују да буду итекако више нападани и извргнути руглу. Стварно срамота ако не објавите коментар а и ако се позабавите овиме.
    Боље да ви будете бржи јачи и бољи него браћа Маловић, за које се ништа ни не зна…

  5. Čudi me da niko ne pominje Koštunicu a zna se da su se on i Đinđić politički strašno razilikovali i da se nisu podnosili. Od Đinđićevog ubistva najveću korist su imali Koštunica, Nikolić, Šešelj i Vučić. Koštunica je zaustavio Sablju jer je znao da bi ona došla do ove četvorice političara, kojima je uspelo da vrate Srbiju u vreme 90-ih godina. Za taj uspeh treba im čestitati! To što je Srbija mnogo izgubila zbog toga, to za čitaoce Informera i gledaoce Pinka i RTS nije uopšte važno.

    1. Sve je to u redu i istina. Da ima volje lako bi se obelodanila politička pozadina ubistva našeg premijera, koji je bio nada Srbije. Da je on živ ima li bi mnogo više otvorenih poglavlja za pristupanje EU a ne sami osam od 35!

  6. Gospodine Preleviću, bio si ti ministar posle 5.oktobra 2000 godine pa zašti nisi izašao na kraj sa mafijom.Pa uprvo ste vi jačali mafiju.

  7. Gospodine Prelevicu , napravili ste pravi istinit presek zivota u srbiji 80% tako misle gradjani Srbije i to je istina.

Ostavite komentar


Društvo

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna 10

Porfirija – retka bolest o kojoj se malo zna

Nacionalno udruženje porfirija Srbija pokrenulo je kampanju za podizanje svesti u javnosti o problemima sa kojima se suočavaju pacijenti oboleli od porfirije, retke nasledne bolesti koja se javlja usled mutacija u genima, odgovornim za sintezu hemoglobina, ključnog proteina u crvenim krvnim zrncima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.