Prelom šake, jagodične kosti, nosa i povreda oka, epilog su napada pasa na Zaječarca: Lekari su morali i da ušiju rane 1Foto: M.S.

Na putu do kuće u selo Vražogrnac, u četvrtak su Slavišu Bacića napali su psi lutalice i tom prilikom on je zadobio teške povrede. Polomljena mu je šaka, jagodična kost i nos, ima povrede oka i jake bolove.

Slaviša Bacić iz sela Vražogrnac kod Zaječara, nije ni slutio da će nakon povratka sa imanja gde je bio da obiđe košnice sa pčelama, završiti u bolnici, sa povredama nakon što su ga napali psi lutalice.

„Vraćao sam se biciklom sa svog imanja u selo Vražogrnac, gde živim, i kada sam došao do asfaltne baze, gde je skretanje za moje selo, napali su me psi. Jedan me uhvatio za nogavicu, a zatim je prišao i drugi. Izgubio sam kontrolu nad biciklom i pao“, objašnjava Bacić za Danas.

Prelom šake, jagodične kosti, nosa i povreda oka, epilog su napada pasa na Zaječarca: Lekari su morali i da ušiju rane 2
Foto: Beta/Dragan Gojić

Prema njegovim rečima kapija kod asfaltne baze stalno je otvorena, pošto kamioni stalno odlaze i dolaze, i ovo nije prvi put da je imao problem sa psima.

On ističe, da je pao preko bicikle i tom prilikom udario glavom od asfalt, povredio ruke, pošto je pokušao da ublaži pad.

„Pas me nije ujeo, samo me uhvatio za pantalone, ali to je bilo dovoljno da izgubim kontrolu i padnem. Hitna pomoć je brzo došla i prevezli su me u ZC Zaječar. Tamo su konstatovali prelom šake, prelom jagodične kosti i nosa, i šiven sam iznad oka“, kaže naš sagovornik.

Kako on dodaje za Danas, policija je još preksinoć uradila uviđaj, i naložila komunalnoj miliciji i „Zoohigijeni“, da pronađu pse koji su Bacića napali.

Iz komunalne inspekcije kazali su za Danas da su dobili poziv i obaveštenje iz policije o događaju kod asfaltne baze, da je napravljena službena beleška, kao i da je naloženo „Zoohigijeni“ da pronađu pse i utvrde da li su vlasnički ili ne.

Iz „Zoohigijene“ kažu za Danas da su jednog psa već pronašli i da je smešten u prihvatilištvu za pse, ali i da pas nije vlasnički, pošto nema čip.

Ovo je samo jedan od slučajeva u gradu na Timoku, gde je čovek povređen nakon napada pasa lutalica. Problem godinama postoji, ali se ne rešava. Dokle će tako biti, ostaje samo da čekamo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari