Premijerka neće da zaštiti Zoranu Mihajlović

Žestoka polemika potpredsednice Vlade Srbije sa vladikom Irinejem

Ostavite komentar


  1. Kao vernik SPC nemam neko visoko misljenje o radu patrijarha, episkopa backog i jos mnogih drugih clanova sinoda. Medjutim ovde se sve preuvelicalo, izjava patrijarha jeste nespretna, ali on je u njoj izrazio ucenje Crkve, bez uvijanja, direktno u glavu! Ko god je pocinio abortus jeste ubica u ocima Crkve, a demografska situacija je toliko alarmantna da se reci koje je patrijarh upotrebio mogu tumaciti pre kao poziv na otreznjenje i budjenje. Reakcije Zorane Mihajlovic i ostalih su neutemeljene, recimo ta ista Zorana Mihajlovic je clanica Trilaterale, trenutno je "zamrzla" status, ali zna se koju agendu oni furaju i sta je njihova ideologija. Sto se tice ove gospodje koja tvrdi da ljudi u Srbiji ne radjaju zbog bede to je cista laz ili ne poznavanje materije. Krecem se u krugu koji zivi izuzetno dovro za nase uslove, vidim mnoge parove koji imaju maksimalno dvoje dece. Trece i cetvrto ne planiraju jer bi im oduzeli puno slobodnog vremena i energije. Jos govorim o parovima koje imaju "baba servis" 24h na radpolaganju. Dakle radi se o cistoj sebicnosti danasnjeg coveka, naucenog preko TV na jedan drugi zivot, nerealqn zivot. Svi bi da putuju, da oblace najnovije stvari, da zimuju i letuju, da im deca idu u najbolje skole i najbolje vanastqvne aktivnosti, svi bi hteli sve najbolje, a to se vidi i po drustvenim mrezema, gde su svi sretni, zive luksuzno i uvek su u pokretu. E pa braco i sestre, stvarnost nije takva, stvarnost je da necete imati penziju, pascete na ledja svojoj deci, jednom ili dvoje, i bicete im enorman teret. Molite se Bogu da vam to dete nije narkoman ili ne daj Boze vece nesrece. Dobro dosili u novu realnost!

  2. Da je neke pravde ovi sto obljubljuju decu u skupim dzipovima i palatama pod izgovorom mantije, odavno bi trunuli po zatvorima, a ne mesali se u rad sekularne drzave. U Nemackoj se placa dodatni porez od 8% za gradjane koji su pripadnici crkve. Oni koji nisu vernici, ne placaju. Zasto ja da placam crkvu koja je ionako previse moci koncentrisala u ovako maloj i siromasnoj zemlji. Zasto neko ne kaze kako je Katarina Velika resila problem siromastva u Rusiji? Oporezovala crkvu i prisvojila crkveno vlasnistvo drzavi. Zato i jeste Velika.

  3. @Creeping Death I da je sve tako, kao što ste napisali, a nije, i egoizam je neotuđivo demokratsko pravo svakog pojedinca i to je vrednost koju na svakom mestu treba braniti. Ako želiš da te poštuju, poštuj i ti druge, to upravo hrišćanstvo propagira, a što dobar deo popova ne poštuje.

  4. Nismo nista naucili za pet godina koliko je SNS na vlasti.Priblizavaju se izbori u Beogradu i treba pronaci kandidata za gradonacelnika a posto su Mali i Vesic, omrazeni ali i mnogi drugi funkcioneri SNS-a koji sluze za podsmeh normalnom svetu, treba pronaci DOBROG kandidata.Naravno Zorana Mihajlovic je u pravu kad brani pravo zena da odlucuju da li ce roditi ili ne, ali je pitanje kako do sada SNS-u nisu smetali problematicni stavovi crkve, a sad "podmecu" Zoranu /kao ona je drugacija/ , ne samo u ovom slucaju.SNS-u /i koalicionim prtnerima/ ne treba nista verovati, lazu kad zinu.

  5. Nema razloga da je brani jer je gospodja Mihajlovic izjavila ono sto je mislila sto bi bilo dozvoljeno u jednoj demokratskoj bzemlji kao sto je Srbija.Dama zasluzuje duzno postovanje i kada je crkva u pitanju.

  6. Ne razumijem kako je iseljavanje polovine stanovnika Vojvodine,zabrana srpske latinice,davanje Naftagasa ruskoj državnoj kompaniji dobro za natalitet, a žene koje ne rode petorke su krive za negativan priraštaj.

  7. Molim k““o Boga episkopa Irineja Bačkog da se izjasni o homoseksualcima, homoseksualkama, transrodnim i neopredeljenim.

  8. Ne razumem zasto se episkop brine. Pa sva ta deca ce svejedno da sprase odavde htela to ili ne, ako budu htela da jedu svaki dan i imala trunku licnog dostojanstva. Samo slepac to ne vidi. Morace neko drugi da vam gine za Kosovo kad pocne treci svetski.

  9. Premijerka baš kao i ovaj vladika neka ćute oboje imaju za to dobre razloge.Svaka čast GOSPOĐI MIHAJLOVIĆ ona ima krajnje zdrav i objektivan odnos prema situaciji u kojoj je većina žena u Srbiji. Vladika kao i ostali crkveni velikani treba da se zanisli nad činjenicom da je njihovo udvoričko ponašanje dobro plaćeno od svake vlasti ali da je sramota što se za bolesnu decu sakupljaju prilozi dok oni žive u vrhunskom luksuzu oslobođeni poreza mirnio prelazeći preko pederastije,pedofilije i drugih nepodopština koje čine. Majke u Srbiji treba da obezbede odbranu – vojnike za psihopate na vlasti ma kojoj političkoj opciji pripadali i ma kojoj verskoj zajednici pripadali.

  10. KAKO SE SAMO SETE OVI POLITICARI DA JE OVO SEKULARNA DRZAVA,ALI PO POTREBI. SEKULARNA DRŽAVA GDE DRŽAVNE ISNTITUCIJE IMAJU CRKVENU SLAVU, PA I SVOG KUMA ITD. MA STA RECI, PAMETNOM DOSTA.

  11. I politicari I popovi su ogavni. Nadje see obe grupe po neki izuzetak, Ali ovo dvoje to nisu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.