Preminuo jedan od dečaka povređenih u nesreći na Karaburmi 1Foto: Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Devetogodišnji dečak, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći u nedelju uveče na Karaburmi, preminuo je danas u bolnici, potvrdio je za Nova.rs  njegov deda.

Dečak je u nedelju uveče s ocem i mlađim bratom prelazio ulicu na pešađkom prelazu kad je na njih naleteo automobil kojim je upravljao Lazar G. (38), koji je potom pobegao s lica mesta.

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je da odredi pritvor Lazaru. G. (38) koji je, kako se sumnja, u nedelju uveče na Karaburmi automobilom udario dvoje dece na pešačkom prelazu pa pobegao. Braniće se sa slobode iako je Tužilaštvo ukazalo da je više puta osuđivan, dva puta zbog krivičnih dela iz oblasti saobraćaja.

Sudija za prethodni postupak osumnjičenom je odredio zabranu napuštanja boravišta i oduzimanje vozačke dozvole.

Tužilaštvo je prethodno tražilo da se Lazaru G. odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, ili uticao na svedoke, jer se branio ćutanjem.

U zahtevu za određivanje pritvora tužilaštvo je podsetilo i da je napustio lice mesta, da se nije sam prijavio nakon nezgode već ga je prolašla policija i da nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, odnosno adresa prebivališta je pasivizirana.

Osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari