Preminuo predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Negotin i odbornik u lokalnom parlamentu Krsta Stanković Njenjulović 1Krsta Njenjulović Stanković / Foto: narodna .org.rs

U Negotinu je posle duge i teške bolesti u 56. godini preminuo Krsta Stanković Njenjulović, predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Negotin i odbornik u Skupštini opštine Negotin.

Krsta Stanković Njenjulović, bio je pesnik, kulturni poslenik i odbornik u negotinskom lokalnom parlamentu.

Završio je Poljoprivredni fakultet u Zemunu, smer agroekonomija i do penzionisanja je radio u Bezbednosno informativnoj agenciji.

Poeziju je pisao na srpskom, vlaškom i rumunskom jeziku i objavio je više zbirku pesama: Foler, Foler II, Foler III, Jedna u nizu, Četiri balade, Potencjalna opasnost, kao i zbirke pesama na vlaškom jeziku Kintjeće đe dragostje.

Krsta Stanković Njenjulović bio je i koautor zbornika Aša a vorbit aj batrinj i zbirke šaljivih priča Elvis alu čobanu.

Bio je član Upravnog odbora i Skupštine KUD “Stevan Mokranjac” u kome je bio i član igračkog ansabla, osnivač negotinskih horova “Vivak”, Gradskog horskog ansambla “Mokranjac”, Vlaškog hora “Wallachia”, kao i predsednik Lovačkog udruženja “Hajduk Veljko” i pasionirani lovac.

Kada je politički život u pitanju, Krsta Stanković Njenjulović bio je predsednik Narodne stranke u Negotinu, kandidat ove stranke za narodnog poslanika na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima, član Glavnog odbora Narodne stranke.

Negotinska Narodna stranka je na poslednjim lokalnim izborima osvojila šest odborničkih mandata, a nosilac liste bio je i Krsta Stanković Njenjulović.Narodna stranka izražava najdublje saučešće porodici Stankovića Njenulovića.

-Odlazak Krste Stankovića Njenjulovića,  predstavlja veliki gubitak za Narodnu stranku. Stanković Njenjulović je bio posvećen dobrobiti građana Negotina kojima je nesebično pomagao. Krsta Stanković Njenjulović se punim srcem i posvećenošću borio za bolju Srbiju, što je pokazao i kada je bio nosilac liste Narodne stranke na lokalnim izborima u Negotinu, i od te borbe nije odustajao ni kada je teško oboleo – navedeno je na sajtu Narodne stranke.

Krsta Stanković Njenjulović biće sahranjen u sredu, 1. februara u Prahovu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari