Preminuo Slavko Saša Janošević 1Foto: printscreen

Posle duže bolesti u 61 godini života, danas u Kraljevu, preminuo je diplomirani pravnik Slavko Janošević, nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Ibarskih novosti, u čijem sastavu su poslovale redakcije istoimenog lista i Radio i televizije Kraljevo.

Slavko je na čelo ove ustanove biran dva puta, u različitim ali uvek turbulentnim vremenskim periodima za društvo i ovu medijsku kuću koja postoji preko šest decenija.

Posle sedmomesečnog mandata pokojnog Nenada Stefanovića, akademskog slikara koga su, za direktora Ibarskih novosti izabrali odbornici koalicije Zajedno, koja je februara 1997. godine preuzela vlast u Kraljevu, ista vladajuća koalicija na lokalu, u decembru 1997.godine bira po prvi put, Slavka Janoševića na čelnu poziciju u  Ibarskim novostima.

Njegovo ime i prezime u impresumu lista potpisano je prvi put, u funkciji direktora u dvobroju 2317/18 od 26. decembra 1997. godine a „brisano“ je takođe u dvobroju 2382/83 od 2. aprila 1999 godine kada list potpisuje „Ratna redakcija“ ma šta to onda a i sada značilo.

Drugo Slavkovo imenovanje za čelnika lokalne informativne kuće u Kraljevu bilo je u julu 2002. godine kada na mestu direktora i glavnog i odgovrnog uredika zamenjuje Radmilu Vesković, koja je predhodno podnela ostavku.

U impresumu „Ibarskih novosti“ potpisan je kao direktor, po drugi put 26. jula 2002. godine, a u avgustu 2003. godine te funkcije ga razrešava ondašnji tročlani Privremeni organ koji je „vladao“ Kraljevom po odluci Vlade Zorana Živkovića.

Slavko Janošević je marta 2009. godine osnovao KaTV  na čijem čelu je bio do pre dve godine.

Među kolegama i prijateljima ostaće zapamćen kao  borac za profesionalne standarde u novinarstvu i protivnik mešetarenja vladajućih političkih garnitura prilikom finansiranja medija sredstvima iz javnih prihoda.

Sahrana Slavka Janoševića biće obavljena sutra 18. februara 2021. godine,  u 15 časova na groblju u Konvaluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari