Preminuo Tanasije Paunović, dugogodišnji novinar “Vesti” i Radio Užica 1Foto: pixabay/ congerdesign

Preminuo Tanasije Paunović, dugogodišnji novinar Vesti i Radio Užica, jedan od osnivača manifestacije „Čobanski dani“ i Radio Kosjerića.

„Tanasije Paunović, naš dragi kolega i prijatelj, preminuo je u 76. godini. Pamtićemo ga kao dobrog i vrsnog novinara, svestranog, uz koga su mnogi mladi u redakciji „Vesti“ i Radio Užica zavoleli novinarstvo“, javlja UNS.

Rođen je 1946. godine u Zaselju, opština Požega. Novinarsku karijeru počeo je u užičkom listu „Vesti“, a po osnivanju Radio Užica postao je dopisnik iz Kosjerića. Posebno se isticao u radio reportaži. Bio je dugogodišnji član UNS-a.

„I danas se mnogi od nas, urednika glavne informativne emsije „Dnevnik“ na Radio Užicu, sećamo njegovih reportaža i zapisa iz najudaljenijih sela. Umeo je da prepozna i pronađe prave sagovornike. Uvek je bio spreman da pošalje neki od svojih snimaka, kako bi upotpunio tu informativnu emisiju, ali i druge koje su se emitovale“, kažu u saopštenju.

Radio je godinama, pa i nakon penzionisanja, kao dopisnik „Večernjih novosti“ iz Zapadne Srbije. Uvek se rado odazivao i slao neke od svojih tekstova kolegama iz starih redakcija.

Pored novinarskog zanata, Tanasije je bio i jedan od osnivača manifestacije „Čobanski dani“, a u nekoliko navrata i direktor Radio Kosjerića, čiji je bio osnivač.

Nosilac je priznanja Opštine Kosjerić za zasluge u oblasti kulturnog stvaralaštva.

Iza sebe je ostavio suprugu Negu i ćerku Suzanu.

Tanasije Paunović biće sahranjen u svom zavičaju, u selu Zaselje, danas, u 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari