Presuda za bivšeg radnika Rezervati prirode u Zrenjaninu zato što je dao brodski motor ribaru 1Foto: rezervati prirode zrenjanin

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu, u prvospetenom krivičnom postupku, donelo je presudu protiv bivšeg radnika Javne ustanove Rezervati prirode u Zrenjaninu za krivično delo posluge, pa mu je sud izrekao uslovnu osudu i utvrdio kaznu zatvora od 6 meseci.

U presudi, u koju je Danas imao uvid, i koja nije pravosnažna, navodi se da je sud istovremeno odredio da se utvrđena kazna neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku provere od dve godine ne izvrši novo krivično delo.

Javna ustanova Rezervati prirode našla se na strani oštećenog pred Višim sudom u Novom Sadu zbog svog bivšeg radnika, koji je osumnjičen da je 2019. godine neovlašteno i bez znanja nadređenih dao na pozajmicu vanbrodski motor jednom ribaru na Tisi.

I bivši radnik i ribar na Tisi su članovi lokalnog lovačkog društva iz naseljenog mesta, odakle je u proteklih mesec dana stizalo na društvene mreže alarmantno upozorenje o pomoru ribe na Tisi, o čemu je Danas izvestili čitaoce.

Spominjala se brojka od preko tone uginule ribe, dok su iz JU Rezervati prirode Zrenjania saoštili da se radi o uginuću zbog suše i da je ribočuvarska služba uklonila 140 kilograma ribe u mrtvajama u priobalju Tise.

Presuda je prvostepena i stranke imaju pravo žalbe.

Više vesti iz ovovg grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari