Prete odroni na Ibarskoj 1Foto: Arhiva

Ibar je rastao dva do do tri centimetara svakog sata prethodnih dana, a talas koji je kroz Kraljevo naišao tokom jučerašnjeg dana stvorile su obilne padavine na severu Crne Gore.

Prema podacima Republičkog hidro-meteorološkog zavoda, vodostaj Ibra na mernoj stanici Ušće, sa uobičajenih 90-tak centimetara, trenutno je tri puta viši (u 12 časova iznosio je 273 centimetra).

U samom Kraljevu, poplavljen je deo gradske plaže, kao i sportski tereni koji se nalaze uz samu reku, a voda je sa sobom donela i smeće sa deponija koje se pored Ibra nalaze uzvodno.

Ibar je rastao dva do do tri centimetara svakog sata prethodnih dana, pa je na nekim mestimaod Raške do Kraljeva izašoa iz korita, ali je meteorološka prognoza koja govori o smanjenju padavina dobra, pa očekujemo i da vodostaj prestane da raste, rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

Prema njegovim rečima, trenutno ne postoji opasnost od izlivanja Zapadne Morave, ona ne ugrožava domaćinstva, osim što, zbog uzvodnog rasta vodostaja može da se dogodi da poplavi lokalne puteve.

Ono što trenutno više brine nadležne su odroni na Ibarskoj magistrali zbog kojih je saobraćaj morao povremeno da se obustavi.

Dogodilo se to najpre tokom prethodne noći na magistralnom putu Kraljevo – Raška u mestu Polumir, ali je zahvaljujući pravovremenoj reakciji putara ubrzo ustanovljeno saobraćanje vozila jednom kolovoznom trakom, da bi nešto kasnije saobraćaj bio u potpunosti normalizovan.

Tokom prepodneva, odrona je bilo i u mestu Žarče na istom magistralnom putu.

Zbog toga preduzeće Putevi Srbije vozačima savetuje povećan oprez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari