Pretučeni aktivisti Inicijative mladih

Težak incident na promociji knjige Veselina Šljivančanina u Beški

Ostavite komentar


  1. Koliko vidim sa fotografije, dok traje koskanje, Sljivancanin ima osmeh na licu. Sta je koskanje za njega, koji je kriv za tolike smrti.

  2. rusofili bi pravili promociju i samom Hitleru (da je još živ), da reklamira svoje knjige…a to bi uradili jer iz sveg srca mrze Evropu, građansko društvo, kulturu…
    Iz aviona se vidi da je 1990 na kormilo Srbije dovedena bratija (ekstremnih levičara i ekstremnih desničara) a to je urađeno samo zato što mrze sve što je Zapadno a obožavaju sve što je iz Rusije…Za ovih oko 30 godina na bilo koje pitanje života oni kažu čekaj to pitanje života sad kad se "rešava naš identitet", ti pitaš zašto Mađarska ima 19 ledolomaca a mi samo jedan polovni, pitaš zašto u 21 veku u mnogim gradovima u Srbiji u domovima zdravlja i bolnicama bankrot godinma zaposleni lekari i sestre ne mnogu da overe svoje zdravstvene knjižice,…., znači pitaš bilo šta što je ŽIVOT, a oni ti 30 god kažu: "ma mani se takvog glupog pitanja, baš sad kad se rešava naš identitet"….i zemlja propada li propada…..

  3. Bez brige, Natalija. Ima jos i sada love koju neki izvlace iz naroda, dok je narod zauzet svojim identitetom. Dokle god ima sta da se izvuce, dotle ce tako. Ali, bar za pola naroda, to je nevazna stvar.

  4. Само да вас подсетим, Хитлерова војска је убила више од 20 милиона Руса. Не видим ни један разлог зашто би га Руси и русофили промовисали.

  5. Kakva tribina takvi i ucesnici. Seljana na kub na celu sa JNA majorom, osudjenim zlocincem Samo pogledati kakav je to skup likova i zgroziti se sa kakvim oblicima zivota mi delimo isti prostor i vazduh. Taj prizor me je vratio 40+ godina unazad kada sam pozvan na sluzenje vojnog roka. Kada sam stigao u kasarnu u Somboru i video sa kakvim likovima sam se kao beogradski momak tamo susreo ocima nisam nogao da verujem kakav je u stvari narod kome bih trebao da pripadam. Do tada nisam imao ni ideju da takvi likovi postoje i u tolikom broju. Tuga i jad od zaostalosti. Jedva sam nasao jednog urbanog lika, el-inzenjera iz Cakovca, sa kojim sam mogao da se druzim. Od tada sam spoznao kako je beznadezno primitivan narod kome pripadam i da nam jedino jezik zajednicki. Tako i sada kada sam video fizionomije ucesnika ovog vrlog skupa setih se mog odlaska u vojsku. Srbija je dead man walking, na zalost nasih silnih izginulih predaka koji dzabe izginuse da bi na kraju olos prevladao. A to je i logicno. Sve mlado i sposobno izgibe i ne ostavi potomstvo a oni sto nisu bili nizasta pretekose i razmnozise se kao pacovi. Tako danas i imamo to sto imamo od ljudskog materijala pa i najboljeg medju nama da nas vodi ka zalasku sunca i u dugu tamnu noc.

  6. Ako ovo prodje u Srbiji i Vojvodini onda smo mi narod koji ne treba da postoji. Fašisti nisu oni koji su organizovali tribinu ratnog zločinca, nego oni koji su digli svoj glas protiv toga. Samo u Srbiji moguće. O tempora, o mores.

  7. Ovo je test za mnoge takozvane nezavisne medije i novinare da vidimo kako će izvestiti i koga će okriviti za ova namešten događaj.Pali su skoro svi na svojoj profesionalnosti.Zamislite da su aktivisti SNS-a upali na nečiju mirnu tribinu i prekinuli je……

  8. @natalija, vi podstičete podele i mržnju. Ne razumem kako vam uvek prođu zloslutni komentari.

  9. Da li je to je poznata SNS demokratija pred svake izbore? Gde je bio Andrej? Da li ce izbori za predsednika biti fer i posteni?Masovan izlazak na izbore i kontrola prebrojavanja glasova su odgovori na sva pitanja.

  10. Kako vas nije sramota da lazete i pravite zrtvu od sebe. Dosli ste da provocirate i da se rugate sudbini Krajisnika. Vi ste sramota Srbije, sutra cete traziti da Srbija uvede sankcije Republici Srpskoj.

  11. Zašto SNS popularizuje retoriku osuđenih ratnih zloćinaca? Da li je to praksa u okviru predizborne kampanje?

  12. A zašto su ti "aktivisti" nepozvani otišli u zatvoren prostor, na promociju na koju nisu dobrodošli?

  13. Naproblematičniji mi je stav Inicijative mladih da je Šljivančanin ratni zločinac. Koliko je meni poznato, to tvrdi samo Haški sud koji ga je i osudio. Koji su ovo mladi, koji zastupaju stavove tog suda?

  14. Ovakve se stvari ne smeju dogadjati. Na neciju tribinu ides da bi je slusao i eventualno kulturno izneo svoje slaganje ili neslaganje. Ako si dosao da pravis nered ili vredjas, ocekuj da ces biti izbacen, i iz bioskopa bi te izbacili ako pravis nered. E batine nisu dozvoljene. A da li ih je bilo ili je to sada nalicje predizbornih prica i nepotrebnog zaostravanja situacije….

  15. Ma lepo po zakonu sve sprovesti, svakom svoj deo kazne, naci ko stoji iza ovoga pa da vidimo. Ma dokle ce neko u 21.veku sprecavati slobodu govora i kretanja. Dosta vise!

  16. Nasilje nikako ne treba podržavati, mora biti sankcionisano, i kažnjeni moraju biti provokatori.

  17. Zasto ne objavljujete moj komentar? Nikoga nisam vredjao, ni omalovazavao. Objavite sve pa neka i drugi procitaju. Pojedini natpisi su vredjanjne i omalovazavanje citavog jednog naroda i to ste dozvolili. Ovako, pored dvostrukih arsina za tribine i slobodu govora imamo i dvostruke arsine za komentare.

  18. Da nije bilo bahatih Žutaća predvođenih upravo dorćilskim bilmezima, ovaj šljam nikad ne bi došao na vlast!

Ostavite komentar


Društvo

"Prva ljubav zaborava nema": Kako će Ivica Dačić, novi-stari ministar policije, izaći na kraj s kadrom koji je potpuno lojalan SNS-u? 10

„Prva ljubav zaborava nema“: Kako će Ivica Dačić, novi-stari ministar policije, izaći na kraj s kadrom koji je potpuno lojalan SNS-u?

Iako se već danima u nazad moglo čuti da će Ivica Dačić biti postavljen na mesto ministra policije, teško je bilo poverovati da će Vučić nekome van SNS-a poveriti MUP, jer je policija, pored BIA, postao udarna pesnica ovog režima, sa pažljivo biranim kadrovima, kako za ministre tako i za visoka rukovodeća mesta u MUP-u.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.