Ekipe koje su prošle sezone pokazale da je fudbal umetnost, kombinacija kreacije, gracioznosti i maštovitosti, pokušaće i večeras (20.45) u međusobnom susretu da dokažu epitet fudbalskih čarobnjaka koji su razuverili mnoge vrhunske trenere da taktika i disciplina imaju prednost u odnosu na talenat, dribling ili asistenciju.

Osvajač poslednje Lige šampiona ekipa Barselone odigraće protiv Porta, zvaničnog šampiona Liga Evrope, upravo u Monaku meč Superkupa, takmičenja u kojem samo u jednom duelu praktično na startu sezone Stari kontinent dobija apsolutnog fudbalskog vladara.

U odnosu na prethodnu takmičarsku godinu Barselona je dovođenjem Fabregasa iz Arsenala, odnosno Sančeza iz Udinezea postala još kvalitetnija, što je i pokazala u domaćem Superkupu, kada je uprkos slabijoj fizičkoj pripremljenosti nadigrala u dvomeču Real Madrid. Katalonci će večeras biti lišeni usluga povređenog štoperskog tandema Pujol-Pike, tako da će na njihovim pozicijama u poslednjoj liniji odbrane šansu dobiti Maskerano i Abidal.

Vrlo je moguće da će rovitog Ćavija zameniti Fabregas, dok će Pedro imati prednost u odnosu na Sančeza. Za razliku od šampiona Evrope, Porto će nastupiti u kompletnom sastavu. Izvanredni Radamel Falkao otišao je u poslednji čas u Atletiko Madrid što će se odraziti na efikasnost najboljeg portugalskog tima. Ostali deo ekipe ostao je nepromenjen, međutim ideolog poslednjih uspeha talentovani stručnjak Viljaš Boaš prešao je u Čelsi što može predstavljati određenu slabost zatim iz Portugalije.

Fudbaleri poput Inijeste, Fabregasa, Busketsa, Alveša, Vilje, Mesija, odnosno Varele, Hulka, Mutinja, Guarina dovoljna su garancija da će večeras u Superkupu biti golova i nezaboravnih poteza. Porto je do sada dva puta podizao pehar u ovom takmičenju, dok je Barselona to učinila u tri navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari