Pribićević: Poseta Merkel pred penziju pokazuje koliki značaj Nemačka pridaje Zapadnom Balkanu 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL TIMM / POOL

Nekadašnji ambasador Srbije u Nemačkoj Ognjen Pribićević izjavio je danas da poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Srbiji i Albaniji, mesec dana pred odlazak u penziju, pokazuje koliki značaj Nemačka pridaje Zapadnom Balkanu.

„Uvek je dobro kad dolazi kancelar Nemačke u Srbiju zato što je Nemačka uvek pokazivala interes za ovo područje, koje se u najvećem delu poklapa sa našim interesima – politička stabilnost, ekonomski napredak, integracije. Nemačka snažno podržava naš put evropskih integracija. Nisu nam interesi isti kada je reč o Kosovu“, rekao je Pribićević za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Kako je ranije najavljeno, Merkel će sledeće nedelje posetiti Beograd i Tiranu, a Pribićević je rekao da Zapadni Balkan nije njen prioritet ali je dodao da je, van liste prioriteta, jedno od najvažnijih pitanja.

„Za Nemačku je EU prioritet, Amerika, Rusija, a Zapadni Balkan je jako važno područje i želela je posetom da pokaže koliko je to važno. Verujem da će razgovori biti iskorišćeni da se odnosi dalje prodube“, istakao je Pribićević.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Pribićević: Poseta Merkel pred penziju pokazuje koliki značaj Nemačka pridaje Zapadnom Balkanu”

  1. Dolazi u Tiranu i Beograd. Da nece mozda povuci priznanje Kosova? Ne. Da li prima Srbiju u EU? Ne.
    Uzgred, Pribicevic je nezaposleno lice, bez stalnog zanimanja. Nazalost ove ‘drzave’, jeste bio (politicki imenovan od strane SPO) ambasador, iako nije diplomata. I ne zna ni rec nemackog jezika

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.