Opštinska organizacija Crvenog krsta u Pirotu nastavlja da pomaže siromašne i ugrožene. U nedavnoj Nedelji Crvenog krsta realizovane su brojne aktivnosti. U toj nedelji 18 novorođenih beba u pirotskoj bolnici od Crvenog krsta dobilo je bebi-pakete.
– Ranijih godina u okviru ove Nedelje imali smo i sabirnu akciju u kojoj smo u gradskim i seoskim mesnim zajednicama prikupljali novac, ali smo ove godine odustali jer je u to vreme bila u toku predizorna kampanja.

Opštinska organizacija Crvenog krsta u Pirotu nastavlja da pomaže siromašne i ugrožene. U nedavnoj Nedelji Crvenog krsta realizovane su brojne aktivnosti. U toj nedelji 18 novorođenih beba u pirotskoj bolnici od Crvenog krsta dobilo je bebi-pakete.
– Ranijih godina u okviru ove Nedelje imali smo i sabirnu akciju u kojoj smo u gradskim i seoskim mesnim zajednicama prikupljali novac, ali smo ove godine odustali jer je u to vreme bila u toku predizorna kampanja. Hteli smo da se zaštitimo od toga kako se ova naša humanitarna akcija ne bi zloupotrebila u političke svrhe. Akciju smo odložili za septembar za Nedelju solidarnosti – kaže sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Miroljub Mijić.

Narodna kuhinja

– Narodna kuhinja je počela da radi u februaru ove godine i ima 450 korisnika. Radiće do 30. juna, a posle toga će Crveni krst deliti porodične lanč-pakete hrane svakog drugog meseca. Rad Narodne kuhinje finansira Vlada Srbije, a hranu je obezbedio Crveni krst Srbije. Od jula pa nadalje, kada ćemo deliti lanč-pakete, nabavku hrane će finansirati budžet opštine Pirot i donatori. U poslednje vreme se sve više javljaju Piroćanci koji Crvenom krstu poklanjaju hranu i sredstva za higijenu. Tako je nedavno Piroćanac Miodrag Veličković poklonio sredstva za higijenu u vrednosti od 115.000 dinara – kaže Mijić.

– U ovoj nedelji su saopšteni i rezultati našeg nagradnog temata Krv život znači. Na taj konkurs stigla su 232 likovna rada, ali je kvalitet u odnosu na ranije bio veoma slab. Zbog toga smo odlučili da nagradimo 11 učenika čiji su radovi najkvalitetniji. Za literarne radove podelićemo tri nagrade 14. juna na svetski Dan dobrovoljnih davalaca krvi. Očekujemo da tog dana kao i ranije predsednik opštine priredi prijem za dobrovoljne davaoce krvi i nagrađene učenike. U okviru ove akcije romskoj deci u gradu podelili smo 260 higijenskih paketa. Vrednost tih paketa je 150.000 dinara. Ove pakete je obezbedio Crveni krst Srbije. Nadam se da će ova akcija biti tradicionalna i da će se paketi i dalje deliti najugroženijim kategorijama stanovništva – kaže Mijić.
Crvenom krstu Pirota je prošle godine kroz javne radove odobreno 840.000 dinara za finansiranje projekta Pomoć u kući, a ove godine taj isti projekat će se finansirati sa 1,4 miliona dinara. Reč je o projektu za pružanje pomoći starima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari