Prikupljanje ambalažnog otpada na četiri reke u Novom Pazaru 1Foto: N. Kočović

Na Raški, Jošanici, Deževskoj i Ljudskoj reci, za dva meseca, biće postavljene četiri plutajuće pregrade za prikupljanje ambalažnog otpada.

Za te poslove iz gradskog budžeta biće izdvojeno blizu 37,5 miliona dinara.

Pregrada na Raški biće postavljena nizvodno, u naselju Postenje, blizu dva kilometra od ulivanje Deževske reke u nju.

Na Deževskoj reci, montažna pregrada, biće postavljena u naselju Deževski put i u neposrednoj blizini Petrove crkve. Reč je o području koje je često na udaru poplava.

Na Jošanici, plutajuća pregrada za skupljanje ambalažnog otpada, biće postavljena, osam kilometara uzvodno od njenog ulivanja u reku Rašku, u prigradskom naselju Bajevica.

I, četvrta pregrada biće montirana na Ljudskoj reci, u naselju Požega, 3,5 kilometra uzvodno od njenog ulivanja u Rašku.

Posao je poveren firmama, “Avantech electronics” iz Beograda i “JT2” iz Pećinaca, koje su jedine, sa zajedničkom ponudom, učestvovale na tenderu.

Obe firme su ranije poslovale sa lokalnom samoupravom. Sa preduzećem „JT2“ sklopljen je, u septembru, ugovor za kupovinu katamarana za čišćenje i održavanje jezera Gazivode ili ovde poznatijeg kao Ribarićko jezero.

Posao je bio vredan 15,5 miliona dinara, a ovo preduzeće jedini učesnik tendera koji je raspisao grad..

Beogradska firma “Avantech electronics”, prošle godine realizovala je implementaciju „redomata“ – sistema za upravljanje redovima u novopazarskom Uslužnom centru. Instaliranje ovog sistema deo je projekta „Lokalna samouprava za 21.vek“, koji su finansirali grad Novi Pazar i Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari