Primiću roditelje ubijenih u Pandi: Predsednik Vučić o zahtevu roditelja 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Darko Vojinović)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će porodice mladića ubijenih u kafiću „Panda“ u Peći 1998. godine primiti do kraja januara.

„Imali smo mnogo indicija. Voleo bih da mogu da dođem do dokaza. Čim budem imao nešto konkretnije da ponudim javnosti, prvo ću ponuditi nadležnim organima“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska gradilišta deonice auto-puta Miloš Veliki od Novog Beograda do Surčina.

U kafiću „Panda“ 14. decembra 1998. godine ubijeno je šest mladića. Porodice ubijenih dečaka i javnost bili su uvereni da su taj zločin počinili Albanci sve do 28. decembra 2013, kada je Vučić saopštio da masakr u „Pandi“ nisu počinili Albanci i da će „javnost biti zgrožena kada se bude otkrila istina“.

Na pitanje o njegovoj izjavi o špijunima u Beogradu i da li je neko uhapšen, Vučić je rekao da većina tih ljudi taj posao obavlja potpuno legalno, da su to neke pozicije u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i pitao da li to znači da treba da izbaci stotine njih.

On je dodao da su hapšenja i proterivanja moguća kada to direktno narušava bezbednost zemlje, ali ne i kada je reč o prikupljanju informacija.

Vučić je istakao da podaci o špijunaži nisu došli iz Bezbednosno-informativne agencije.

„U ovoj zemlji već dve godine nemamo nijedno mafijaško ubistvo. To su stvari kojima se bavimo, a to sam rekao kao paradoks da bi se pokazalo koliko postoji interes i sudar velikih sila na Zapadnom Balkanu, a Beograd je jedini veliki grad na Zapadnom Balkanu“, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu kosovskog pregovarača Besnik Bisljimi da je francusko-nemački predlog naklonjeniji Srbiji jer se ne pominje direktno priznanje Kosova, Vučić je rekao da je to taktika da Srbija treba da bude srećna što treba da ćuti dok neko treba da postane član Ujedinjenih nacija.

„Ne bih o tome da govorim dok ne primim gospodina Šolea. A o Svetom Jovanu ću primiti veliku četvorku“, rekao je Vučić.

Govoreći o odlasku njegovog sina Danila Vučića u Bosnu i Hercegovinu, Vučić je rekao da on nije bio u delegaciji, a da je dokument koji je upućen ministarstvu spoljnih poslova BiH o tome da će Danilo Vučić doći u tu zemlju tipski dokument i pokazao papire koji se odnose na članove porodice bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

„Vi ste objavili brojeve mobilnih telefona i pištolja, kada ulaze i izlaze predstavnici obezbeđenja. Je l’ ste hteli da ga ubijete? Zašto ste to radili? Je l’ počinio neko krivično delo? Je l’ krivično delo što je osmi put zaredom otišao na proslavu Dana Republike Srpske“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari