Princeza Katarina Karađorđević uručila donaciju Kliničkom centru Niš 1Foto: Vladimir Maričić

Princeza Katarina Karađorđević uručila je danas radnu stanicu za mamograf, donaciju vrednu 57.500 dolara Centru za radiologiju Kliničkog centra Niš, saopštilio je Kraljevski dvor u Beogradu.

Fondacija princeze Katarine ostvarila je, kako se navodi, ovu važnu donaciju u saradnji sa Stavros Niarhos fondacijom iz Njujorka.

„Stavros Niarhos fondacija je naš dugogodišnji prijatelj i partner, uz čiju pomoć smo proteklih godina Kliničkom centru Niš isporučili mobilni mamograf vredan više od pola miliona evra kojim je pregledano više od 100.000 žena u Srbiji i ultrazvučni aparat“, rekla je Katarina Karađorđević.

Dodala je da je donirala i dva ultrazvučna aparata i dva monitora za kolposkopiju za porodilište u Višegradskoj u Beogradu i uređaj za genetsko testiranje karcinoma za Institut za onkologiju i radiologiju iz Beograda.

Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović zahvalio se princezi Katarini na donaciji i izrazio želju za nastavkom „uspešne humanitarne saradnje“.

Fondacija princeze Katarine se od samog osnivanja zalaže za prevenciju raka dojke i često donira opremu koja se koristi u dijagnostici i lečenju te bolesti, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari