Pripremaju se projekti novih platformi za usporavanje brzine saobraćaja u Novom Pazaru 1Foto: Beta/Ishak Slezović

Na kritičnim mestima i zonama u Novom Pazaru biće postavljene platforme za usporavanje brzine saobraćaja.

U toku je izrada projektne dokumentacije za raskrsnice u gradskom naselju Parice i na novom putu u prigradskom naselju Selakovac i u zonama škola.

To je za Danas potvrdio član novopazarskog Gradskog veća i predsednik Saveta za bezbednost u saobraćaju Mirsad Jusufović i rekao da je završeno postavljanje usporivača u prigradskim naseljima Mur i Selakovac i selu Lukare, gde su se u prethodnom periodu često događale saobraćajne nesreće sa tragičnim posledicama.

“Taj posao smo realizovali u veoma kratkom roku, zahvaljujući pomoći Ministarstva za građevinu, saobraćaj i infrastrukturu i ministru Goranu Vesiću, koji je urgentno naredio CIP i preduzeću Putevi Srbije da u tim naseljima postave platforme za usporavanje brzine saobraćaja”, naglasio je Jusufović i dodao da je preduzeće „Novi Pazar put“ odradilo posao.

Na četiri lokacije postavljeno je sedam asfaltnih platformi – tri u naselju Mur, od kojih je jedna na pešačkom prelazu, gde je je pre mesec dana, poginula petnaestogodišnja devojčica i po dva su postavljena u naselju Selakovac i u selu Lukre, kroz koje prolazi magistralni put prema Crnoj Gori.

Smrt devojčice u naselju Mur, koju je na pešačkom prelazu, usmrtio sedamnaestogodišnji vozač, izazvala je proteste u tom naselju. Građani su zahtevali od nadležnih organa da pronađu rešenja za prekomerne brzine u naseljenim mestima i da zaustave divljanje vozača.

Nakon toga, usledili su sastanci u gradskoj upravi i nadležnim ministarstvima. Rezultat je završena prva faza postavljanje sedam platformi i priprema druge faze u okviru koje bi trebalo da bude postavljeno još desetak.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari