Pripreme za izbore za savete Nacionalnih manjina u Vranju 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Gradska uprava u Vranju pozvala je predstavnike nacionalnih manjina koji imaju prebivalište na teritoriji grada, i interno raseljena lica sa Kosova i Metohije da provere svoj status u biračkom spisku, kao i da podnesu zahteve za promene ukoliko je do njih došlo.

Pozivaju se svi birači koji su podneli zahtev za upis u Poseban birački spisak da provere da li su upisani, i da li su njihovi podaci ažurirani.
 
Takođe, pozivaju se svi pripadnici nacionalnih manjina, koji se još nisu upisali u Poseban birački spisak da to učine ukoliko žele, kako bi 13. novembra 2022. godine mogli da učestvuju na izborima i biraju članove svog nacionalnog saveta. Pravo na uvid u Poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine u cilju provere ličnih podataka upisanih u Poseban birački spisak, kao i ovlašćeni predstavnici podnosilaca potvrđenih izbornih lista.
 
 Uvid u deo Posebnog biračkog spiska koji se vodi za područje grada Vranja može se izvršiti neposredno u Gradskoj upravi Grada Vranja, sa sedištem u Ulici Kralja Milana br. 1, u kancelariji br. 8-Uslužni centar, svakog radnog dana i subotom, u terminu od 7.30 do 15.30 sati. 
 
Uvid u poseban birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (www.mduls.gov.rs) unošenjem  jedinstvenog matičnog broja. 
 
Pravo glasa na izborima za nacionalne savete nacionalnih manjina imaju samo oni pripadnici nacionalnih manjina koji su upisani u Poseban birački spisak svoje nacionalne manjine. Pravo upisa u Poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine koji je upisan u Jedinstveni birački spisak.
 
Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari