Pripreme za Prajd

Ostavite komentar


  1. Ne verujem da je sns tolerantna na prajd, dok Vucic, Vazuplohov, Martinovic i Diploma na celu kolone ne prosetaju Beogradom.

  2. iako sam veliki pobornik srbske reci i izbacivanje stranih, ovaj put sa olaksanjem primecujem i prihvatam ПРАЈД i to bas tako, prevedeno (po mogucstvu cirilicno), da ni nasta ne lici. Da se zna razlika izmedju toga i reci PONOS (sto bi bio prevod sa engleskog).

  3. Ja, komito, podržavam Vaše pravo da pišete kako nalazite za shodno. A, da biste razumeli zašto "Ponos", probajte da napravite sledeći misaoni eksperiment. Vi ste, cenim, Srbin, pa zamislite situaciju u kojoj živite negde gde to samo po sebi nije "društveno prihvaćeno", recimo u nekoj dinarskoj zabiti u Hrvatskoj, npr. u Čavoglavama. Vaše komšije sumnjaju da ste Srbin, govorka se, neki su "100% sigurni u to", džabe Vam i da se branite i da ignorišete; malo-malo pa Vas neke barabe maltretiraju, a nemate kome da se žalite, jer i u policiji rade iste takve barabe koje em što mrze Srbe, em imaju pendreke… Neveselo, je l““ da? Pa, zamislite sada da Vam jednog dana pukne film i da ustanete pred svima njima i kažete "Jesam, Srbin sam, pa šta! Ponosim se time!" E, tako se nekako to desilo kad beše prvi "Prajd", samo umesto Srbin stavite homoseksualac, a umesto Čavoglava San-Francisko – ljudima je prekipelo da se kriju k““o kriminalci i da ih svaka šuša maltretira i rešili da budu ponosni na sebe onakve kakvi jesu. To je ljudski, zar ne, pa čak i ako smo Srbi, što reče počivši patrijarh. Razmislite o tome – komito ergo sum ,)

  4. Eto nama teme za skretanje paznje sa krucijalnih pitanja bar na nedelju dve dana. Opet ce sacica duginih boja da nam blokira grad, uposli svu policiju i stvori bezbednu zonu za Savamala čin br.2

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.