"Prišlo nam je sedam pripadnika SBPOK-a, primenili su fizičku snagu": Momčilo Vidojević opisao kako je uhapšena uzbunjivačica iz EPS-a 1Foto: Printscreen/Youtube/UNS Press Centar

Nataša Prišić, uzbunjivačica iz Novog Sada koja je radila u Sektoru unutrašnje kontrole Elektroprivrede Srbije i koja je javnosti otkrila brojne zloupotrebe za vreme Milorada Grčića, puštena je sinoć na ograničenu slobodu, uz nanogicu.

Nju su u utorak popodne u Beogradu uhapsili su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), i određeno joj je policijsko zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo „izazivanje panike i nereda“, samo zato što je ambasadama slala dopis u kome je ukazivala na malverzacije u EPS-u i nepostupanje državnih organa.

Momčilo Vidojević, predsednik Novog policijsko sindikalnog saveza, ističe da je povod za njeno hapšenje bilo to što je Prišić, zajedno sa njim i Srđanom Škorom, na pisarnici Predsedništva pokušala da preda dopis u kojem se traži ostavka Aleksandra Vučića.

– Prišlo nam je sedam pripadnika SBPOK-a, primenili su fizičku snagu. Pretresaju Natašu, meni pretresaju auto. I to u vreme dok smo bili na ručku u Batajnici. Izvadili su telefenone i počeli da snimaju. U startu su rekli da imaju nalog za hapšenje i nje i mene, a nisu dam dali nalog. Potom su mi rekli da nisam predmet službene radnje, već Nataša – rekao je Vidojević na konferenciji za novinare u UNS-ovom Press centru.

On dodaje da je potom usedio pretres stana Prišić u Novom Sadu.

– Tokom noći sam dobio informaciju da je na nju vršen pritisak da se okrene protiv mene i mojih saradnika. Angažovao sam advokata Ivana Ninića, obavestio javnost, i poručujem Nataši da neće biti sama – ukazao je Vidojević, dodajući da se Ninić lavovski borio, i da nije tražio nikakvu naknadu.

Pojasnio je da je sud naveo da će Prišić nositi nanogicu dok traje sudski proces, a niko ne zna koliko će on trajati.

Ivan Ninić, advokat Nataše Prišić, izjavio je sinoć, nakon celodnevnog saslušanja njegove klijentkinje u Palati pravde, da je borba trajala celi dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari