Advokat Ivan Ninić: Nataša Prišić na ograničenoj slobodi, puštena sa nanogicom 1Foto: Twitter@INinic

Nataša Prišić, nakon saslušanja u Palati pravde, od večeras je na ograničenoj slobodi, saopštio je njen pravni zastupnik, advokat Ivan Ninić.

On je na Tviteru napisao da je borba u “palati” trajala celi dan i da je Nataša Prišić od večeras na slobodi uz nanogicu.

Natašu Prišić, uzbunjivačicu iz Novog Sada koja je radila u Sektoru unutrašnje kontrole Elektroprivrede Srbije i koja je javnosti otkrila brojne zloupotrebe za vreme Milorada Grčića, u utorak popodne u Beogradu uhapsili su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bilo joj je određeno policijsko zadržavanje zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo „izazivanje panike i nereda…“ jer je, kako stoji u obrazloženju rešenja o zadržavanju, poslala dopis ambasadama u kojem je ukazala na povredu ljudskih prava u Srbiji od strane Aleksandra Vučića.

Podsetimo, njen advokat Ivan Ninić naveo je u sredu da je, kako stoji u obrazloženju rešenja, Prišić u pismu ukazala da Aleksandar Vučić 36 meseci “bestidno ćuti i štiti kriminalce i kriminal neviđenih razmera u EPS-u”, koji je ona otkrila i dokumentovala zvanično kao službenik Unutrašnje kontrole EPS-a, a potom dobila otkaz i završila na ulici.

– Nataša je meni kao njenom braniocu i policiji, rekla da u pismu nikome nije pretila, da nije pozivala na Vučićevo ubistvo, već da je diplomatama nagovestila da će, zbog nepravde, sebi oduzeti život, a da će za to biti odgovoran predsednik države, koga je zbog toga nazvala „ubicom“ – istakao je Ninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari