Priština ojačava policiju na administrativnoj liniji: U naoružanje uložila 1.300.000 evra 1Foto: FoNet/AP (arhiva)

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini nabavilo je naoružanje, borbena vozila i drugu oružanu opremu u vrednosti od preko devet miliona evra, a jedan njen deo namenjen je potrebama policije na administrativnoj liniji, pokazuje izveštaj Trezora.

Priština je za naoružanje platila 1.300.000 evra. Za puške dugih cevi za potrebe policije na administrativnoj liniji izdvojeno je 350.000 evra. Oklopna vozila, vodeni topovi i blindirane limuzine plaćeni su 7.130.000 evra.

Prema navodima lokalnih medija, u izveštaju Trezora navodi se da je ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini kupilo i specijalizovanu opremu za policiju na administrativnoj liniji u vrednosti od 280.000 evra, dok je za istragu kupilo poverljive alate za 300.000 evra.

U Prištini su tokom ove godine formirali Jedinicu za brze intervencije, koja interveniše u vanrednim situacijama i kao podrška redovnoj policiji na administrativnoj liniji.

Od oktobra prošle godine u neposrednoj blizini administrativnih punktova Jarinje i Brnjak, podignute su baze granične policije, u kojim su stalno prisutni pripadnici specijalne jedinice sa dugim cevima i oklopnim vozilima, piše RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari