Zbog sumnje da su primili mito, dvojici sudskih izvršitelja kragujevačkog Osnovnog suda, Miroslavu Đ. (51) i Zoranu M. (39), kriminalistička policija u tom gradu, u saradnji sa Višim tužilaštvom, odredila je meru zadržavanja do 48 sati.

U saopštenju policije navodi se sumnja da su izvršitelji tokom ove godine od M. N. iz Kragujevca u više navrata zahtevali i primali poklone, kako bi, u svojstvu službenih lica – sudskih izvršitelja, odugovlačili izvršenje i sprečili aktiviranje hipoteka na njegovu nepokretnu imovinu. Oni su, procenjuju u policiji, kroz novac i druge vrste davanja, od M. N. primili mito u vrednosti od oko 50.000 dinara.

Zajednička akcija kriminalističke policije i Višeg tužilaštva u Kragujevcu realizovana je nakon praćenja aktivnosti sudskih izvršitelja u proteklih mesec dana. Oni su prekjuče uhapšeni na terasi porodične kuće M. N., u trenutku kada im je on dao traženi novac, navodi se u policijskom saopštenju.

Dodaje se da će Miroslav Đ. i Zoran M., nakon zadržavanja do 48 sati, uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari