Privremena obustava saobraćaja u Zaječaru zbog organizovanja praznične litije na Veliku Gospojinu 1Foto: M.S. / Danas

Eparhija timočka organizuje molitveni hod – Bogorodičinu litiju, kako je saopšteno, „radi očuvanja hrišćanskih, tradicionalnih i porodičnih vrednosti i javnog morala, na Veliku Gospojinu nedelju, 28. avgusta“. Zbog toga će saobraćaj biti obustavljen u više ulica u centru grada.

Kako se u saopštenju Eparhije timočke navodi, okupljanje je planirano u 17, 30 časova, u porti Saborne crkve u Zaječaru, dok će litija krenuti kroz centralne ulice u 18 sati.

Prema dostupnim informacijama, u nedelju će zbvog litije biti obustavljen saobraćaj u periodu od 17, 30 sati do njenog završetka litije ili najkasnije do 19.00 časova.

Saobraćaj će biti obustavljen u ulicama: Timočke bune (od Saborne crkve do Pozorišta), Svetozara Markovića (od Pozorišta do kružnog toka), Nikole Pašića (od kružnog toka do ulaska u Timočke bune) i Timočke bune (do Saborne crkve).

U vreme privremene obustave, saobraćaj će biti usmeren okolnim ulicama, što će biti obeleženo saobraćajnim znacima, javljaju nadležni.

Po završetku litije u Sabornom hramu, predviđen je moleban.

„Eparhija timočka poziva sve ljude dobre volje, budne savesti i žive revnosti za istinu i pravdu, da uzmu učešće u molitvenom hodu“, navodi se u Eparhiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari