Privremena uprava u Sindikatu radnika u prosveti Srbije 1Dušan Kokot Foto: Twitter@ZrDusan

Predsednici četiri, od šest organizacija članica Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS) – Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine (NSPRV), Foruma srednjih stručnih škola, Foruma beogradskih gimnazija i Sindikata obrazovanja Požarevca, formirali su privremeni organ upravljanja tog sindikata, saznaje Danas.

O tome su, prema rečima Dušana Kokota, predsednika NSPRV, obavestili predsednike još dve članice SRPS – Sindikata obrazovanja Beograda i Sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i zatražili da delegiraju svoje legitimne predstavnike u privremeni organ upravljanja.

Kokot kaže da će privremeni organ upravljati sindikatom u narednih dva, tri meseca, odnosno do održavanja kongresa na kome bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo SRPS.

Na sastanku predstavnika četiri članice SRPS je doneta odluka da u privremenom organu upravljanja svaka organizacija može da ima jednog legitimnog predstavnika, odnosno jedan glas.

Odlučeno je u da se sve odluke donose se većinom od ukupnog broja članova. Kako SRPS po Statutu ima šest organizacija, za svaku odluku potrebna su četiri glasa u privremenom organu upravljanja.

Sve organizacije, članice SRPS, imaju rok od 6. decembra do 10. januara 2022. godine da dostave dokumentaciju kojom će biti potvrđen ukupan broj svojih članova.

Nakon završetka prikupljanja podataka neophodnih za sazivanje kongresa SRPS, privremeni organ upravljanja doneće odluke o broju delegata i predstavnika u telima i organima tog sindikata.

Inače, SRPS je jedan od četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika, a njegovi osnivači su Sindikat obrazovanja Beograda i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari