Priznanja uspešnim Užičanima 1Predstavnici Fondacije i nagrađeni/ Foto: Fondacija Kapedunum

Fondacija „Kapedunum“ iz Užica je dodelila priznanja pojedincima, preduzećima i organizacijama iz tog grada i Zatiborskog okruga koji su, svojim profesionalnim radom, doprineli lokalnoj zajednici i celokupnom društvu.

Dobitnici priznanja su Impol Seval, hotel Siesta, KUD Prvi partizan, Planinarsko društvo Rujno, Radio Luna, kao i Slađana Šumanac, vlasnica buregdžinice Blu mun.

Među nagrađenima su i dr Jovanka Čubrilo, Dragana Terzić, direktorka turističke agencije Travel point Prijepolje, Dragutin Mladenović, predsednik udruženja MUZIKUS i direktor ARLEMM festivala, dr Milutin Ješić, doktor ekonomskih nauka iz Požege.

Priznanja su dobili i Dragoslav Glavonjić, guslar i jedan od inicijatora osnivanja udruženja „Pravo u žicu“, kao i Milena Čantrak, mlada užička pesnikinja.

Aleksandra Ranković, PR menadžerka i novinarka Radio Lune, koja je nagrađena u oblasti informisanja, kaže da je ta medijska kuća za 27 godina rada dobila više nagrada, povelja i zahvalnica, ali da nagrada od Užičana ima posebnu vrednost.

Priznanja uspešnim Užičanima 2
Aleksandra Ranković/Foto: Fondacija Kapedunum

„Fondacija je prepoznala naš profesionalizam i tešku borbu u poslednje dve godine, koje su bile izazovne za sve nas u medijima zbog pandemije. Ipak, nagrada nije nešto što bi trebalo da nas ušuška. Ona mi prija kao lokalpatriotkinji, ali je  obaveza da i dalje budemo radni, da izveštavamo profesionalno i pravično“, kazala je Ranković.

I dr Jovanka Čubrilo, poznata užička lekarka, specijalistkinja dečje pulmologije i alergologije u penziji, navodi da je počastvovana nagradom koju dodeljuju Užičani.

Priznanja uspešnim Užičanima 3
Jovanka Čubrilo/Foto: S. Simić

„Ovaj grad me je učinio srećnom u svakom pogledu. Na čast nam služi i to što je upravo žena gradonačelnica“, kazala je dr Čubrilo i predložila da užički penzioneri imaju besplatan autobuski prevoz od Bele Zemlje do Sevojna.

Slađana Šumanac, vlasnica buregdžinice Blu mun, smatra da je tom nagradom prepoznat dugododišnji rad i trud zaposlenih u toj firmi.

Priznanja uspešnim Užičanima 4
Slađana Šumanac/Foto: S. Simić

„Drago nam je što su nas mušterije prepoznale kao nekog ko radi u kontinuitetu, a to je prepoznala i Fondacija „Kapedunum“, koja afirmiše profesionalnost, rad i istrajnost. Mnogo je izazova u privatnom biznisu. Nekada je problem siromašno tržište, nekad velika konkurencija ili pravni okvir ali, da bi se time bavio, moraš to da voliš“, poručila je Šumanac.

Statueta i povelja

Nagrade se dodeljuje jednom godišnje i sastoje se od priznanja „Kvalitet uspeha“ u vidu statuete ljudske figure, koja poseže za zvezdom kao simobolm uspeha, i Povelje „Kapedunum“.

Promocija ljudskih vrednosti  

Fondacija, koja je osnovana 2019. godine pod nazivom Akademik, ali je preimenovana u Kapedunum, što je naziv za naselje iz rimskog doba na mestu današnjeg Užica, kako je objasnio njen osnivač i predsednik Nemanja Spalović, promoviše humane i profesionalne vrednosti, obrazovanje, trud i rad.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari