Prodaje motor da bi pomogao bolesnom detetu: Humani gest motoriste iz Šapca 1Pomaže ljudima i životinjama, Aleksandar Stanojlović Badžes Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Stanojlović Badžes (40) iz Šapca, ponudio je na prodaju svoj motor marke Suzuki Gsxr 750, kako bi pomogao lečenje dečaka Matije iz Smedereva, koji boluje od teške bolesti.

– Nešto se desilo u meni kada sam video da je dete u teškom stanju. Odlučio sam da motor prodam za isti novac za koji sam ga kupio, pre godinu dana. Ima zainteresovanih, ali ne želim da se cenkam, jer sredstva idu u humanitarne svrhe, kaže Stanojlović za Danas.

Objašnjava da oca bolesnog dečaka poznaje od ranije, budući da ih vezuje ista ljubav prema dvotočkašima.

– Matejin otac je naš prijatelj, ja sam član Moto kluba MC Srbi Šabac, dok je on član istog kluba iz Smedereva. Čovek se nikada nije žalio, niti je tražio pomoć. Koliko je dete teško bolesno shvatio sam tek kada sam video objavu na fejsbuk stranici i to me je duboko dirnulo“, objašnjava sagovornik Danasa.

Prodaje motor da bi pomogao bolesnom detetu: Humani gest motoriste iz Šapca 2
Brine o više od 200 pasa, foto: Privatna arhiva / Danas

Stanojlović je, inače, od ranije poznat Šapčanima po svom dugogodišnjem aktivizmu i spasavanju životinja.

– Pre sedam godina osnovao sam Udruženje za zaštitu životinja i prihvatiliše za pse „Meda“, a već čitavu deceniju, na različite načine, trudim se da pomognem napuštenim i bolesnim životinjama. Trenutno u prihvatilištu imam preko 200 pasa, kaže Stanojlović.

Prodaje motor da bi pomogao bolesnom detetu: Humani gest motoriste iz Šapca 3
Novac od prodaje motora Suzuki Gsxr 750 ide za pomoć malom Matiji

Objašnjava da je i do sada učestvovao u više humanitarnih akcija koje je organizovao moto klub.

– Gotovo svakog meseca skupljamo novac, da li je to za opereciju nekoga člana kluba ili za pomoć u kući, delimo paketiće za decu, svakog Božića i Nove godine, učestvujemo svi, bez obzira da li je pomoć potrebna nekome iz Šapca, ili iz drugog grada, tu smo da pomognemo, kaže naš sagovornik.

Prodaje motor da bi pomogao bolesnom detetu: Humani gest motoriste iz Šapca 4
Članovi MC Srbi Šabac sa novogodišnjim paketićima Foto: Prvatna arhiva

Stanojlović se nada da će se za motor uskoro pojaviti pravi kupac, jer kako kaže, cena nije visoka, da bi bolesni dečak što pre dobio novac.

– Svako treba da pomogne kako može. Nije važno, ko nema para, može da da svoj doprinos na drugi način, tako što će podeliti objavu ili se odreći neke kafe ili cigareta. Znači svaki dinar za to dete, poručuje ovaj humani čovek.

Kako je objavljeno, mali Matija rođen je sa brojnim zdravstvenim problemima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari