Produbljena podela između novinarskih udruženja

Ostavite komentar


  1. Slažem se, novinari treba da se drže zajedno ali i pravdedno. Slučaj sa Majom Uzelac najbolje pokazuje tu podelu. I među novinarima postoji sujeta kao i među drugim profesijama.

  2. Odavno već novinarstvo nije onako kako bi trebalo da bude. Napadi na novinare su jedan od primera opstrukcije i neravnopravnosti koju širi i promoviše NUNS i UNS.

  3. Ova dešavanja su društvena previranja koja je nemoguće izbeći, jer je čovek slobodno biće sa određenim limitima za tiraniju, laži i nasilje koje jedan čovek sprovodi već 6 godina u Srbiji. Novinari bi u svojoj morali stalno da ističu da je oslobađanje od medijskog mraka samo deo borbe koja se ne može odvajati od oslobođenja čitavog društva. Novinari moraju da shvate da nemamo kud, da se ne obaziru na one koji se plaše ili neće, da znaju kao što sigurno znaju da će za godinu dana biti gore, a za dve godine mnogo gore i da se svemu ovome mora videti kraj. Dobra konstatacija za strane ambasadore (zapadne) i predlog (prekid komunikacije) i SAMO NAPRED! Nemojte da stajete ni po koju cenu, jer ćemo ionako izgubiti ono što nema cenu!

  4. Ne znam zašto se čudite i, naravno, žalite i očajavate? Setite se Hitlerove Nemačke kao prototipa: imao je svoje novinare i ]Gebelsa na čelu, ostali su završičli po konclogorima.I, na žalost, u borbi za istinu i slobodu ste sami, Brisel pokazuje odavno peridiju, njima su samo dve stvari važne: da se Balkan ne talasa i da Vučić potpiše "sveobuhvatni obavezujući sporazum" sa Prištinom. Za njih, mi smo Balkanci, setite se Čerčilovih reči Ficroju Meklinu kada ga je obavestio da Tito u Jugoslavii grADI KOMUNISTIČKI SISTERM.
    sAMI STE U BORBI I SAMI ĆETE OSTATI, za sada zaštićeni od fizičkih represalija, jer se režim uzdržava zbog svoga lažnog mirotvoračkog imidža.

  5. Neko je ovde glup. Ovi iz Brisela po definiciji to ne mogu da budu. U protivnom bilo bi da idemo u EU da mi njih necemu ucimo. E sad ako njih iskljuciimo ostaju samo dvojica kandidata a EU uciteljica je ocigledno izabrala svog omiljenog djaka. Onaj koji ostaje on je trazena nepoznanica.

  6. "Imamo mafijašku državu!"-A zaplašene su i SANU i sva navodna inteligencija!-Srbi,hrabar kafanski narod,ali posle sanduka piva!

  7. NUNS je nastao bas zato sto su se novinari od kredibiliteta ODVOJILI od onih koji su manje ili vise otvoreno podrzavali rezim! I nikada, niko od clanova UNSa nije odgovarao za uzase devedesetih. Danasnji drzavni sekretar, doskorasnji predsednik UNSa je Nino Brajevic. Zato ta dva udruzenja i ne mogu jednako reagovati na desavanja u Srbiji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.