Produkcija Firefly nije bila angažovana od RTS-a 1Generalni direktor RTS na sednici skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje o RTS-u Foto: Printskrin/Parlament.rs

Od svog osnivanja do današnjeg dana, Firefly nije bio angažovan od strane Radiotelevizije Srbije ni u jednom domenu, pa ni kao spoljna ili izvršna produkcija, ističe Firefly u današnjem saopštenju, ukazujući na „mnogo netačnih informacija, insinuacija i konstrukcija vezanih za poslovanje“ ove produkcije.

Kako se napominje, samim tim nema, niti je bilo ikakvog osnova za plaćanja RTS ka Firefly produkciji, niti Firefly na bilo koji način prihoduje od RTS.

U saopštenju se objašnjava da se Firefly produkcija do sada nije oglasila, jer nije želela da učestvuje u ponižavanju naše industrije.

„Zbog iznošenja neistinitih tvrdnji i narušavanja ugleda firme i njenih zaposlenih, kao i direktorke firme Ivane Miković“, najavljuje se u saopštenju ove produkcije, „podnećemo tužbe protiv svih koji su i koji
budu iznosili netačne informacije vezane za poslovanje Firefly produkcije“.

Kako se ocenjuje, „Firefly produkcija jedna je od najuglednijih produkcija u regionu i trenutno, pored Srbije, posluje sa još tri zemlje na razvoju i produkciji igranog programa“.

Pored produkcije igranog programa, što je samo jedna grana delatnosti, Firefly razvija i druge poslove u domenu audio vizuelnih dela.

Serije naše produkcije prikazuju se na domaćim (FEST, FAF), ističe se u saopštenju, ali i na velikim svetskim festivalima u Berlinu, Kotbusu, Brnu, Motovunu, Sarajevu, Klužu, Minhenu i Lilu.

Naslovi Firefly produkcije dobitnici su više nagrada na medjunarodnim festivalima u nekoliko kategorija, od toga tri za najbolju dramsku seriju, navodi se na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari