U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Pirotu pokrenuta je inicijativa da se od septembra ove godine uvede produženi boravak za učenike prvog, drugog i trećeg razreda. Direktor škole Tugomir Cvetkovićje izjavio da bi produženi boravak učenika doprineo njihovoj većoj socijalizaciji.

– Roditelji ne bi morali da brinu o čuvanju dece dok su na poslu, niti da li su ona napisala domaći zadatak i kako su ga napisala. Ovakav vid nastave bi bio pomoćposebno deci koja imaju problema sa gradivom – kaže Cvetković.

On je dodao da bi sa učenicima na produženom boravku radili učitelji koji su proglašeni tehnološkim viškom. – Budući da je iz godine u godinu sve manje učenika, na ovaj način učitelji ne bi ostali bez posla – kaže Cvetković.

Prema njegovim rečima, učenici koji bi ostali na produženom boravku imali bi dva do tri obroka, u zavisnosti od toga koju smenu pohađaju.

– Cena obroka još nije definisana, ali bi ona svakako bila pristupačna. Realizacija ideje zavisi od toga kako se budu izjasnili roditelji – rekao je Cvetković, dodajući da bi plate učitelja koji bi radili sa ovim učenicima obezbedilo Ministarstvo prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari