U organizaciji Sportskog saveza opštine Pirot proglašeni su najbolji sportisti Pirota za 2006. godinu. Najboljima u kategoriji seniora, juniora i pionira uručeni su pehari i priznanja.
U konkurenciji seniora za najboljeg sportistu Pirota u 2006. godini proglašen je Saša Sokolov, kapiten FK Radnički.

U organizaciji Sportskog saveza opštine Pirot proglašeni su najbolji sportisti Pirota za 2006. godinu. Najboljima u kategoriji seniora, juniora i pionira uručeni su pehari i priznanja.
U konkurenciji seniora za najboljeg sportistu Pirota u 2006. godini proglašen je Saša Sokolov, kapiten FK Radnički. Najbolja sportistkinja Pirota u 2006. je Ivana Savić, prvi strelac ŽRK Pirot.
U juniorskoj konkurenciji titula najboljeg sportiste godine pripala je Arseniju Todoroviću, pirotskom strelcu, a u ženskoj konkurenciji Aleksandri Pešić, rukometašici ŽRK Pirot.
Za najbolje sportiste u pionirskoj konkurenciji proglašeni su pirotski strelac Nemanja Manić i karatista Proletera Uroš Mijalković, dok su odbojkaš Nikola Stanisavljević, bokser Martin Bošković i teniser Stefan Mitić dobili diplome i paketiće.
Na svečanom prijemu za najbolje sportiste, njihove trenere i predstavnike klubova Jovan Božović, predsednik Sportskog saveza Pirota, istakao je da je, osim uspeha na sportskom polju, najveći uspeh za sve sportiste i klubove u gradu izgradnja Sportske hale.
– Lokalna samouprava je izdvojila značajna sredstva za razvoj sporta kako bi klubovi mogli da ostvare još bolje rezultate koje od njih i očekujemo. U ovoj godini smo imali uspone i padove, a neki od sportista ostavili su trajan trag – rekao je Božović.
Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić istakao je da će lokalna samouprava i nadalje pomagati sportske klubove i razvoj sporta u gradu. Iz opštinskog budžeta za narednu godinu izdvojeno je 15 miliona dinara, što prema njegovim rečima nije malo, ali ni mnogo.
– Može da se tumači da je to nedovoljno novca. I sigurno je nedovoljno, ali mi želimo da pokrijemo 30 do 40 posto budžeta svih klubova. To je i prosek na nivou Srbije. U protekle tri godine pomagali smo sportiste na razne načine, a pomagaćemo i nadalje tako da pirotski sportisti imaju važan oslonac u Skupštini opštine. Ova godina će definitivno ostati upamćena po tome što je otvorena Sportska dvorana Kej koja je poslednjih trideset, četrdeset godina bila potreba ovog grada i pokazala je da je iz korena promenila filozofiju pirotskih sportista. Nadam se da će se dvoranski sportovi omasoviti, a klubovi ući u viši rang – rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari