Prognoza vremena za sedam dana: Kad možemo da očekujemo pad temperature? 1Foto: Wikipedia

U prvom delu sedmice zadržaće se natprosečno toplo vreme sa maksimalnim temperaturama od 20 do 24 stepena, dok će u četvrtak i petak biti malo svežije – od 15 do 19, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Meteorolozi najavljuju da će u subotu najpre u južnim i centralnim delovima Srbije, a od nedelje ponovo u celoj zemlji biti toplo sa temperaturom takođe od 20 do 24 stepena.

„Jutra će i dalje biti hladna – do srede naročito van košavskog područja, gde će uz kratkotrajnu maglu i mraz najniže vrednosti biti od -2 do 6 stepana (a u Vojvodini, Beogradu i Pomoravlju od 6 do 10 stepena). U četvrtak se očekuje malo toplije jutro, a u petak u celoj Srbiji ponovo hladno uz minimalnu temperaturu od -2 do 4 stepana. Zbog pojačanja jugoistočnog vetra, u subotu se u košavskom području očekuje porast jutarnjih temperatura“, navodi se u saopštenju RHMZ.

Slaba kratkotrajna kiša očekuje se u sredu, 19. oktobra tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, a zatim u subotu (22.10.) i u utorak (25.10.) usled prolaznog naoblačenja i u ostalim krajevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari