U okviru sveobuhvatnog socijalnog programa, koji je na predlog predsednika opštine Veliko Gradište Dragana Milića, nedavno usvojila Skupština opštine, lokalna samouprava je obezbedila i posebne olakšice za najstarije sugrađane pa su penzioneri sa najnižim primanjima stekli pravo na poseban dodatak do 11.000 dinara mesečno u slučaju da su im primanja niža od ovog iznosa.

To je obradovalo sva socijalno ugrožena lica iz ove kategorije a posebno ona koja su stekla pravo na penziju na osnovu radnog staža u poljoprivredi. Ovaj socijalni program, koji je dobio veoma visoke ocene od žitelja opštine Veliko Gradište kao i sa viših nivoa – Braničevskog upravnog okruga i Republike Srbije, već se praktično primenjuje pa tako, na primer, penzioneru koji ima primanja od 5.000 dinara opština Veliko Gradište obezbeđuje još 6.000 hiljada koliko je i obećano.

Uz preporuku lekara, svi penzioneri sa prebivalištem na teritoriji ove opštine moći će besplatno da koriste javni prevoz za specijalističke preglede van sedišta komune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari