Proizvodio lažni 'plazma' keks 1Foto: MUP

Policija u Beogradu uhapsila je D.Č. (41) osumnjičenog da je duži period proizvodio mleveni „plazma“ keks koristeći tuđi naziv brenda i žig, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Na više lokacija u Beogradu pronađen je u prodaji u manjim prodavnicama falsifikovan proizvod mlevene „plazme“ u pakovanju od 300 grama, a onda i ilegalni pogon za proizvodnju tog proizvoda čiji je vlasnik osumnjičeni.

U pogonu je pronađena linija za punjenje ambalaže, štampač za štampanje na ambalaži, veća količina folije, odštampana kartonska pakovanja, kao i rinfuzni mleveni keks.

Osumnjičenom, koji se tereti za neovlašćenu upotrebu tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, određeno je zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

U sprovođenju akcije na identifikaciji lica koja su se bavila proizvodnjom i stavljanjem u promet ovih falsifikovanih proizvoda zajedničke mere i radnje su preduzimali policajci u Smederevu, Kragujevcu, Kruševcu, Kraljevu i Pančevu, koji su u prodavnicama na teritoriji policijskih uprava iz tih mesta pronašli veću količinu falsifikovanih proizvoda koji su privremeno oduzeti.

Policijski službenici preduzimaju dalje mere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti ovih osoba, i u skladu sa tim, protiv njih će nadležnim tužilaštvima biti podnete krivične prijave, dodaje se u saopštenju MUP.