Projekat "Građani se pitaju" u Novom Pazaru biće realizovan kroz 13 ideja 1Foto: Služba za informisanje grada Novog Pazara

Izgradnja igrališta, unapređenje turističkih potencijala, kultivisanje javnih površina, oslikavanje saobraćajne signalizacije, „sabrani“ su u 13 ideja pretočenih u programe, koji će biti realizovane u okviru projekta „Građani se pitaju“.

U lokalnu samoupravu je stiglo 13 predloga aktivnosti i svi će biti finansijski podržani. Svaki projekat su autori, pojedinačno, predstavili na zajedničkom sastanku sa novopazarskim gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

– Ideja je da podržimo tzv. male, komšijske projekte, koji su značajni za zajednicu. Reč je o izvanrednim idejama koje, svaka na svoj način, doprinose rešenjima problema i razvoju zajednice – rekao je Biševac i dodao da je cilj da se i na ovakav način lokalna samouprava približi građanima i da ideje koje imaju zažive.

U ove programe biće uloženo 16,5 miliona dinara. Gradska uprava učestvuje sa 10 miliona, prikupljenih od naplate poreza na imovinu, a 6,5 miliona dinara obezbedila je Vlada Švajcarske kroz program „Odgovorne lokalne finansije i učešće građana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari