Prolazak centrom Zaječara opasan po zdravlje: Građanin zbog rupa i armature koja viri iz betona zadobio dvostruki otvoreni prelom noge 1Foto: M.S. / Danas

U samom centru Zaječara, pored jaruge, prolazi nekadašnja ulica Pana Đukića, a sada je to deo Krfske ulica. Kada padne mrak, sokak postaje pravi košmar, tvrde stanari.

Zaječarac Saša Jelenković kaže za Danas da je ovaj sokak ruglo u centru grada, a ujedno i opasnost za ljude. Svetla nema, armatura izlazi iz asfalta i može da razdere noge prolaznicima, a rupe ulicu čine još opasnijom.

“Ovo je centar grada i zaista je sramota da građane koji ovuda prolaze dočeka ovako nešto – armatura koja viri iz betona. Ovaj beton je iz 1975. godine kada su napravljene zgrade i nikada više ovde nije ništa urađeno”, ističe Jelenković.

Kako on kaže za Danas, prve žice su se pojavile pre pet ili šest godina, a pre dve ili tri godine izašla je i armatura, tako da stanari ovih zgrada kada prolaze automobilima “veslaju” ili voze “slalom”, i nekako stignu do zgrade.

Prolazak centrom Zaječara opasan po zdravlje: Građanin zbog rupa i armature koja viri iz betona zadobio dvostruki otvoreni prelom noge 2
Foto: M.S. / Danas

 

Drugi problem je, ističe naš sagovornik, to da u njihovom sokaku postiji samo jedna svetiljka, koja nije dovoljno jaka da osvetli stazu kojom stanari prolaze.

“Tu nas dočekuje jedan šaht preko koga je postavljen kamen. Tu već imate tri ili četiri mogućnosti da se ozbiljno povredite, što se dogodilo jednom građaninu koji je pre par dana zadobio dvostruki otvoreni prelom noge”, objašnjava on.

Prema rečima našeg sagovornika, brojne su mogućnosti da se sapletete ili povredite prolazeći ovim sokakom.

“Ako izbegnete armaturu, čekaju vas rupe. Ako izbegnete rupe, čeka vas šaht. Uspeli ste da promašite šaht, tu je kamen, a ako i kamen izbegnete, metalna alka vas sigurno čeka”, slikovit je naš sagovornik.

Prolazak centrom Zaječara opasan po zdravlje: Građanin zbog rupa i armature koja viri iz betona zadobio dvostruki otvoreni prelom noge 3Foto: M.S. / Danas

“Upravniku zgrade skrenuli smo pažnju na sve te opasnosti, kao i da se čovek povredio pre neki dan i očekujemo od njega da reaguje i obavestiti komunalnu miliciju, kako bi konačno ovaj deo u centru grada dobio normalan izgled“, navodi on i nastavlja:

“Mi ne tražimo da se ovde stavi najkvalitetniji saflat ili behaton ploče, već želimo da se samo betonira, kako još neko ne bi stradao”, kaže sagovornik Danasa.

Prolazak centrom Zaječara opasan po zdravlje: Građanin zbog rupa i armature koja viri iz betona zadobio dvostruki otvoreni prelom noge 4
Foto: M.S. / Danas

Takođe, koliko je ovaj deo u centru grada zapostavljen, govori i podatak da je pre izvesnog vremena neko samoinicijativno zabetonirao žardinjere u kojima je bilo cveće.

“Nekome je smetalo zato što mačke obavljaju nuždu u žardinjerama, i jednog dana smo ih zatekli da su betonirane. Od nekada lepog cveća dobili smo klupe od betona. Postavlja se pitanje, ako ima betona za žardinjeru, kako to nema za popunjavanje rupa”, kaže Jelenković.

Prema rečima Saše Jelenkovića, jedan od problema je i jaruga koja prolazi tik uz njihov sokak, ali lično on nema problema, ali je čuo da su se komšije žalile na pacove i zmije, pošto je jaruga urasla i ne čisti se.

Sa druge strane, Saša Ignjatović, upravnik stambene zajednice u Krfskoj ulici u Zaječaru, kazao je za Danas da će do kraja nedelje poslati dopis komunalnoj inspekciji da se ovaj deo u centru grada sredi, kako infrastrukturalno, tako da se i postavi odgovarajuća rasveta.

Dopisnik Danasa pozvao je i komunalnu miliciju od koje je dobio potvrdu da su upoznati sa problemima stanara, ali da će opet kontaktirati sa nadležnim službama kako bi problem bio što pre rešen, kako sa sokakom, tako i sa jarugom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari