Promenjeno radno vreme pijaca u Kragujevcu 1Foto: Z.S.M.

JKP Šumadija usvojilo je novo radno vreme pijaca u Kragujevcu.

Prema pisanju portala Pressek, zelene pijace će se otvarati sat kasnije, pijaca na Aerodromu će se zatvarati pola sata ranije, dok će nedeljom na svim pijacama biti produženo radno vreme.

Izmenjeno je i radno vreme lokala na i oko pijaca, a vašari će ubuduće moći da traju i dva dana.

Novo radno vreme, je kako ističu u JKP Šumadija, usklađeno sa potrebama kupaca i prodavaca.

– Starim Pijačnim redom, propisano je radno vreme u letnjem periodu svih zelenih pijaca od 5 sati, s tim da jedan sat pre, dakle u 4 sata, zakupci dolaze da postave robu. Kako je praksa pokazala da jednostavno nema ni zakupaca ni kupaca koji su na pijaci u 4 ili 5 sati ujutru, propisano je da zelene pijace rade od 6 sati. Zimsko vreme je iz istog razloga pomereno na 7 sati, navode u ovom preduzeću.

Zbog veće posete pijaca nedeljom, zatvaranje je sa 13:30 pomereno na 14 časova, a promenjeno je i radno vreme Šarene pijace koja će sada raditi od 08 do 18 časova.

Novim pijačnim redom pravi se razlika između lokala koji su odvojeni od pijačnih tezgi, otvorenih i zatvorenih pijaca.

– Lokali na zatvorenim pijacama moraju da se pridržavaju radnog vremena pijace. Kod pijaca kod kojih lokali imaju mogućnost da obavljaju delatnost nezavisno od rada pijace, želeli smo to da omogućimo u skladu sa potrebama kako zakupaca tako i u interesu samih pijaca. To su lokali na pijaci Bubanj, kao i lokali koji će biti otvoreni na rekonstruisanoj zelenoj pijaci Centar, kažu u JKP Šumadija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari