Promocija knjige "Ministarstvo vremena" 8. marta u Novom sadu i 9. u Beogradu 1Foto: Promo

Povodom prvog izdanja knjige ilustracija „Ministarstvo vremena“, sa radovima autora poznatog pod imenom Milan Dog, pokret „Novi Optimizam“ i BUNKER kreativna radionica organizuju promocije u Novom Sadu (8. marta) i Beogradu (9. marta).

Promocija knjige u Novom Sadu biće održana u nedelju 8. marta 2020. u prostorijama Radio Kafea, na adresi Svetozara Miletića 45 sa početkom u 17 časova.

Uz autora Igora Lečića i izdavača Jovana Gvera, govoriće i novinar Aleksej Kišjuhas, slikar Dragan Matić, strip crtač Zoran Janjetov i dizajner Vladan Joler.

Narednog dana promocija kroz razgovor biće održana i u Beogradu, od 18 časova u Ustanovi kulture „Stari grad“ (Kapetan Mišina 6a).

Pored Lečića i Gvera, prisutnima će se obratiti i novinari Vojislav Žanetić i Slobodan Georgijev, dizajner Vladan Joler i strip crtač Igor Kordej. undefined Milan Dog se pojavio na Facebook-u kao uskok ili Tomas Pinčon ilegalnog strip univerzuma, jazzirajući fotostrip sa trash medijskim terorom.

Ironizirajući taj isti, medijski teror a dakako i povremeno upuštajući se i u autofikciju, Milan Dog je za kratko vreme stekao velik broj poklonika koji svakodnevno prate i isčekuju njegov grafički esej.

Tehnički pojednostavljen, pretvaranje fotografije u crno-beli strip, autor je dodatnim intervencijama, oblačićima, tekstom, a pre svega selekcijom, gradio sopstveni rukopis.

Brzina i tačnost kojom je reagovao i prepoznavao „utisak dana” postali su prepoznatljivi i ubedljiv alat, kojim se može korigovati sopstveni barometar besmisla, čak i kad se nešto „važno” propusti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari