U Velikom Popovcu je krajem aprila po drugi put održana manifestacija „Ćirilica – slovo srpskog lica“. Brojne goste su pozdravili narodni poslanik Miletić Mihajlović, arhijerejski namesnik mlavski Njegoslav Jović, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević, predsednik MZ Veliki Popovac Živorad Janković kao i Rade Obradović, pisac i jedan od osnivača ove manifestacije.

U bogatom kulturno-umetničkom programu, na sceni Doma kulture, nastupio je crkveni hor Braničevske eparhije, solistkinja Slobodanka Milić iz Crljenca, štićenici Doma za lica ometena u razvoju „Gvozden Jovančićević“, učenici O. Š. „Bata Bulić“ iz Velikog Popovca, Dragan Jacanović, arheolog i nagrađeni pesnici na konkursu „Ćirilica – slovo srpskog lica“ – Zorka Stojanović iz Malog Crnića, Dragan Marković iz Kostajnika i Miodrag Milunović iz Prištine.

Drugi deo programa – promocija zbornika „Rodoljublje Srbije“ održana je u porti spomen crkve „Sv. prorok Ilija“ u Velikom Popovcu. Promociju je vodio Dragan Jacanović, urednik zbornika. Učešće u programu su uzeli svi pesnici koji su bili prisutni a čije su pesme zastupljene u zborniku. Tom prilikom podeljene su knjige i zahvalnice svim učesnicima i zaslužnim pojedincima za organizaciju ove manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari