Pronađen mladić bez dokumenata koji ne govori: Jagodinski Centar za socijalni rad apeluje na građane da se jave ako ga poznaju 1Foto: Facebook/Biserka Jakovljević

Mladić, koji nema dokumenta i ne može ili ne želi da govori, pronađen je u okolini Jagodine, a kako bi nadležni mogli da mu pruže adekvatnu pomoć, apeluju na građane da se jave policiciji ili Centru za socijalni rad ukoliko imaju informacije o ovom licu.

Reč je o momku, starosti između 25 i 30 godina. Kod sebe nema novac, niti bilo kakva dokumenta i niko ne zna odakle je došao.

„Mi iz Centra za socijalni rad smo odmah obavestili policiju, ali niko nije mogao da uspostavi komunikaciju sa njim. Nije zaveden u evidenciji nestalih lica. Sada se brinemo o njemu, ali bez informacija nemamo osnov da ga zadržimo i pomognemo mu“, objasnila je za Danas Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad.

Kako kaže, policija ga je odvela kod lekara i nije utvrđeno da boluje od nečega. Trenutno je u privremenom smeštaju gde dobija hranu, ali to nije trajno rešenje.

Zato je važno, smatraju iz Centra, da ga neko od građana prepozna, jer mladić nema sredstava da ode bilo gde.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari