Propao pokušaj mirenja, profesorka istorije nastavlja protest 1Foto. V. Andrić

Sastanak u Ministarstvu prosvete povodom spora zbog zamene radnih mesta dve profesorke istorije Vesne Panić i Milice Omrčin, je propao. To za Danas kaže Panić, koja najavljuje da će svaki dan po završetku nastave u školi u kojoj je zaposlena, dolaziti i protestovati ispred Ministarstva prosvete i tražiti odgovornosti direktorke OŠ „Jovan Miodragović“ Vere Šainović.

Kako je Danas pisao, Vesna Panić, koja radi u OŠ „Đorđe Krstić“ želi da zameni radno mesto sa koleginicom Milicom Omrčin, zaposlenoj u OŠ „Jovan Miodragović“, zbog blizine škola njihovom mestu stanovanja.

Direktorka škole „Đorđe Krstić“ je dala saglasnost da se izvrši uzajamno preuzimanje zaposlenih dve ustanove, ali se tome protivi direktorka „Miodragovića“. Direktor, inače, ima diskreciono pravo da odobri ili ne odobri zamenu radnih mesta.

– Vera Šainović je na današnjem sastanku rekla da ona neće pristati na to da ja dođem u njenu školu jer sam konfliktna ličnost i da bi to narušilo njen mir i dobru radnu atmosferu. Tvrdi i da joj je moj muž pretio kada je sekretaru škole doneo moju radnu biografiju, što nije tačno. Najavila je da će da me tuži zbog neistina koje sam iznela u javnost, ali ako to uradi, uslediće kontratužba – kaže Panić.
Ona ističe da je pokušaj medijacije propao i da je na sastanku pomenuta druga mogućnost da se njoj i njenoj koleginici obezbede radna mesta u drugim školama, kada se ta mogućnost ukaže.

List Danas je pokušao da stupi u kontakt sa direktorkom Verom Šainović, ali ona nije želela da komentariše ceo slučaj. U školi nam je rečeno da će se povodom današnjeg sastanka oglasiti Ministarstvo.

U Ministarstvu prosvete rečeno je Danasu da je na današnjem sastanku zaključeno da nije ispoštovana pravna procedura i da je potrebno da profesorke ponovo zatraže saglasnost od škola za zamenu radnih mesta ukoliko to žele. Druga opcija je da novo radno mesto potraže u nekoj od škola gde će se zbog odlaska profesora istorije u penziju ukazati slobodno radno mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari