Na jučerašnjoj sednici SO Ruma, koja je održana na zahtev 24 odbornika iz redova Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke Srbije, propao je pokušaj smene dosadašnjeg predsednika SO Ruma Nenada Borovića (DS) i predsednika Opštine Gorana Vukovića ( DS).


Budući da u Skupštini ima 43 odbornika, za smenu je bilo potrebno 22 glasa, a u oba slučaja za smenu se, tajnim glasanjem, opredelio 21 odbornik. To znači da će u narednih šest meseci na čelu rumske opštine biti Goran Vuković, dok se za smenu predsednika SO Ruma može glasati na svakoj sednici, naravno, ukoliko se proceni da postoji potrebna većina, što sada nije bio slučaj.

Podsetimo, dosadašnju vladajuću koaliciju činilo je 25 odbornika iz Demokratske stranke, SPS – PUPS i DSS. Ovim rezultatom su podnosioci inicijative za smenu bili zatečeni.

– Ovo je bio naš legitiman potez da preuzmemo vlast, ali nismo uspeli. Oni koji nisu glasali nisu iz redova SNS-a, razgovaraćemo o tome kako ćemo dalje – rekao je Rada Marović, poverenik OO SNS u Rumi.

U izjavi posle sednice, Nenad Borović, predsednik SO Ruma, najavio je mogućnost jedne nove većine i uputio poziv drugoj po snazi stranci u rumskoj skupštini (a to je SNS) da preuzmu zajedničku odgovornost za dalji razvoj opštine, kako na svakoj sednici ne bi bilo preglasavanja i utvrđivanja „tanke“ većine, jer se tako grad ne može voditi.

Do eventualnih izmena, zamenik predsednika rumske opštine ostaje Dragan Kardaš (SPS), a zamenik predsednika SO Ruma Vladimir Maletić (SPS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari