Prostitucija u Srbiji: U medijima dominira elitna, u praksi ulična, večito pitanje – kako je urediti

Ostavite komentar

  1. Prostituciju treba legalizovati. Uvek je postojala i uvek će postojati. Hajde malo da odrastemo i prihvatimo to.
    Legalizacija prostitucije umanjuje broj žrtava koje su primorane da učestvuje u njoj, broj žrtava trgovine ljudima, broj žrtava nasilja u porodici, seksualnih zločina i pedofilije, i broj ljudi obolelih od seksualno prenosivih bolesti. Plus, nastaje nova grana ekonomije koja može da se oporezuje.

  2. Sve što je zabranjeno je uvek van kontrole, i uvek vrlo profitabilno za povlašćenu grupu ljudi.

  3. Апсолутно се слажем да је треба легализовати. Не разумем на освону чега је и кажњива. Што неко жели да прода услугу свога тела а неко је то исто спреман и да плати. Снимање порно филма сме а исто то без камере не сме. Циркус.

  4. Zašto nije pomenut Nordijski model kao potencijalno rešenje? Ko god misli da je seks rad – rad, nek razmisli da li bi svom detetu seks rad predložio kao opciju za karijeru. Da se ne lažemo, „seks rad“ je samo fensi izraz za trgovanje ljudskim (ženskim) telima.

Ostavite komentar

Društvo

Naslovna strana

24. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.