Prosvetari ne žele milostinju, već sistemsko rešenje: Ko će sve dobiti pomoć od 10.000 dinara zna samo predsednik Vučić

Ostavite komentar


  1. Sram ih bilo nepismeni koji kupuju diplome odlucuju za vredne prosvetne radnike ..treba ih sve smeniti

  2. Većina prosvetara organski ne podnosi Vučića,a on ih čašćava sa parama poreskih obveznika.Bravo sedi jedan !!!

  3. Realno, plata je solidna…da se ne lazemo,
    3 meseca raspusta, praznici, vikend slobodan…pun fond casova je 22 na nedeljnom nivou, ni 20h rada mada ima nekih dopunskih aktivnosti. Posao je pritom lep. Neki fizikalci rintaju za 60% od te plate i kakvi docekaju penziju…iskrivljeni!

  4. Neka se odluče za neki posao u proizvodnji, 40 sati rada sedmično i koliko odmora na godinu. U kojoj oni misle državi da žive, zaboravili su da budžet puni sirotinja od svoje plate a oni kako se odnose prema poslu vidi se po novim generacijama

  5. Lekar radi godisnje oko 1800 sati za oko 10.000 evra. Prosvetni radnik radi godisnje ( 37 nedeljax24 skolska casa x 0.75( školski cas/radni sat)) 666 sati za oko 6400 evra. Ajde da dodamo i pregledanje kontrolnih ( 5minx30x4x10) još 100 sati . Onda je to 6400 evra za 766 sati . Ajde da zaokruzimo na 800 sati. Znaci lekar opšte prakse zaradi 10000 evra za 1800 sati ili oko 5.5 evra po satu , a prosvetni radnik zaradi oko 8 evra po satu. Zato su prosvetni radnici više ucili i duže studirali i kasnije idu u penziju .

  6. Svi nivoi obrazovanja trpe zbog stranačkih angažovanja, kupljenih diploma, lenjih „intelektualaca“ i bezobraznih rukovodioca koji ne znaju svoj posao. Ovih 10 000 neće učiniti da sve ovo zaboravimo.

  7. Ne znam zbog čega su vaspitaci toliko srozani. Isto zavrsavaju uciteljski fakultet samo smer za vaspitace. Mnogo njih ima master. Generalno sramota

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.