Protest ispred CZ-a održan drugi dan zaredom (FOTO, VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Verujem da prisutni na demonstracijama i oni koji ih javno ili iz prikrajka podržavaju zastupaju princip jednakost za sve gradjane te predlažem da se sva buduca sudjenja svima i za bilo koje krivično delo ili prekrsaj javno sudi na platou ispred CZ a a vrsta presude bi se donosila stepenom glasne podrske prisutnih i glasanjem preko Tvitera onih koji su opravdano odsutni.Time bi se izbegle neosnovane tvrdnje neobjektivnih medija da se ovim protestima pripiše lični i neobjektivni karakter.

  2. NEbitno gde i nebitno sta, vazno da se protestvuje pa makar i ispred pekare ako je burek zagore jer kako ce inace neko da zna da postoji opozicija na celu sa spodobama koje ce i to uporpastiti.

    1. Tacno, a ovima kuci, nekolicina naroda sa twittera nas ugrozava vec par dana dok im drzava to dozvoljava..

  3. Pitao bih okupljene da stave prst na celo i dobro razmisle sta traze od drzave. Evo ja sam nezadovoljan pa cu uci u skupstinu i bacati sta stignem na policiju. Ovo nema nigde. Od 2 miliona stanovnika par stotina ljudi i nekoliko huligana zaustavlja normalan zivot. Strasno.

  4. Puna podrska protestantima ispred CZ. Hapsenjem nas nece zastrasiti!

    1. Da ste procitali izjavu tog policajca znali bi da je sam pao i polomio noge.

  5. Poštovani, neprijatno sam iznenađena, mada nije prvi put, ni minimumom profesionalizma u izveštavanju. Nadam se da niste imali svog izveštača na terenu pa je, pretpostavljam, to razlog korišćenja materijala dela organizacija koje su prisustvovale događaju. Nužno je razjasniti da je dr Zoran Lutovac u nedelju 12. jula na konferenciji za medije pozvao građane na skup ispred Centralnog zatvora u ponedeljak 13. jula u 17 časova, kako bi se solidarisali sa nedužnim građanima. Pripadnici organizacija čiji materijal koristite su se pojavili i niko ih nije šikanirao, naprotiv, čak su iskoristili prisustvo medija kako bi „gurali sopstvenu agendu“. Prilikom drugog obraćanja Lutovac je pozvao na ponovno okupljanje u utorak 14. jula ukoliko uhapšeni građani ne budu bili pušteni. Koga od medija, kako i zašto su pozvala udruženja čiji materijal koristite, ne znam, ali znam da mediji nisu bili prisutni pre 18h, odnosno vremena koje stoji u pozivu Demokratske stranke. Iskreno se nadam da nećete više praviti ovakve gafove. I molim vas, malo više poštovanja za ljude poput dr Zorana Lutovca i dr Zorana Ivoševića.

    1. Postovana, izvrcete istinu bez trunke srama, i bas zbog toga ds je tamo i gde je, u potpunom zapecku, gde mu je i mesto. Organizacija kojoj izbegavate da spomenete ime je Krov Nad Glavom, i da njihova je ideja za protest ispred cz-a. Sve i da nije, prestanite da trazite korist i jeftine politicke poene u necicoj muci. Zanimljivo je kako ste zaboravili da spomenete da su dva uhapsena mladica zbog kojih se i digla najveca prasina clanovi organizacije Krov Nad Glavom. Jako tuzno, cime se sluzite. Sve najbolje!

      1. Nije mi bila namera da Vas povredim. Komentar je bio upućen redakciji, a napisala sam ga kao reakciju na prvi tekst (inače su vršene velike izmene) koji je bio skandalozan. Vidim da ste aktivista organizacije Krov nad glavom, za koju kažete da izbegavam ime da joj spomenem, nisam ga napisala jer mi je nebitno. Znam nešto malo o građanskom aktivizmu i znam da je u Srbiji došlo do rapidnog pada u poslednje dve-tri godine. Kolika je odgovornost vlasti verujte da je podjednaka odgovornost i vas koji se na ovakav način bavite građanskim aktivizmom. Ako smatrate da vam je u interesu da građanima ogadite svaki opozicioni politički subjekt, budite sigurni da u isto vreme radite i protiv građanskog aktivizma. Ponašajući se poput predstavnika SNS-a u Skupštini Srbije nanosite štetu i sebi i drugim udruženjima građana. Malo mi je neugodno pošto ste se potpisali sa Kuku, ali zamoliću Vas, pročitajte još jednom šta sam napisala, proverite istinitost napisanog, lako je, budite iskreni prema sebi i da, oprostiću Vam što ste napisali da „izvrćem istinu bez trunke srama“. Sramota nije moja. I ja Vama želim sve najbolje.

  6. Ako ste vec objektivni stampani medi,apsolutno je neprimereno da organizator skupa ispred Centralnog zatvora,Zoran Lutovac bude prema vasem izvestavanju apsolutno neprimetan,sudija u penziji Ivosevic takodje Ubuduce nemojte preuzimati materijal od drugih nego budite na licu mesta i izvestavajte,pisite i objektivno informisite.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.